Slučaj Vedrane Rudan: Pod kojim uslovima se vakcinišu strani državljani, da li se ta usluga naplaćuje i koliko

1
Foto: Nedeljnik

(Beta) – Mogu li strani državljani primiti vakcinu protiv koronavirusa u Srbiji i pod kojim uslovima, gradjani Srbije saznaju uglavnom iz medija iz regiona, ili u slučaju hrvatske književnice Vedrane Rudan, preko njene objave na društvenim mrežama, dok iz domaćih institucija odgovora na to pitanje za sada nema, piše list Danas.

List piše u današnjem izdanju da su skopski mediji javljali o vakcinisanju svojih građana, ukazujući da su građani Severne Makedonije, s navodno dvojnim državljanstvom, vakcinu protiv koronavirusa dobijali u Vranju.

Crnogorski mediji su javljali o svojim državljanima navodei da su vakcinu, koju su plaćali, primali u Srbiji.

Danas podseća da je iz Instituta “Batut” demantovano pisanje crnogorskih medija, ali da novinari tog lista nisu dobili odgovor na pitanje upućeno Institutu “da li strani državljani mogu da prime vakcinu (protiv koronavirusa), pod kojim uslovima, da li se ta usluga naplaćuje i koliko”.

1 KOMENTAR

  1. Malo je čudno da moj otac koji ima sedamdeset tri godine čeka da primi vakcinu od 13. januara. Inače stigla mi je potvrda registracije i na email i na telefon. Sličan problem imala je i moja koleginica čiji otac spada u još osetljiviju kstegoriju s obzirom da je i okološki pacijent. Kada pročitam ovakve stvari zaista se iznerviram.

Comments are closed.