Slučaj silovanja u francuskoj predsedničkoj palati: Vojnik napao koleginicu nakon prijema na kom je bio i Makron…

0
(Beta/Regis Duvignau/Pool Photo via AP, File)

Francuski tužioci istražuju navodno silovanje koje se dogodilo ranije ove godine. Kako prenosi Gardijan, pozivajući se na izveštaje iz francuskog tužilaštva, vojnik iz štaba odbrane francuskog predsednika Emanuela Makrona silovao je koleginicu koja je čuvala palatu.

Navodni napad se dogodio ovog leta nakon prijema za generala komjem je prisustvovao i Makron. Prijem je organizovan u Jelisejskoj palati, gde je Makron održao kratak govor i otišao oko 22 sata. Neki od prisutnih su potom napustili palatu i prešli u prostorije predsednikovog ličnog vojnog štaba u susednoj ulici. Tamo se navodno dogodilo silovanje.

Prema francuskom listu “Liberation”, žrtva i napadač su kolege, raspoređene u kancelariji visoke bezbednosti u Jelisejskoj palati koja se bavi osetljivim državnim pitanjima, od kojih su većina poverljiva ili strogo poverljiva. Devojka je, prema pisanju francuskih medija, stigla u najbližu policijsku stanicu neposredno nakon navodnog silovanja, odmah prijavila napadača.

Optuženog vojnika su tužioci ispitali, ali još uvek nije optužen. Dozvoljnea su dalja ispitivanj, a prema rečima neimenovanog francuskog zvaničnika koji je dao izjavu za Gardijan, “okrivljeni je sklonjen daleko od zaduženja u Jeliseskoj palati”.

Makronova kancelarija će sačekati sudske istrage pre nego što odluči o bilo kakvoj daljoj akciji, rekao je zvaničnik novinskim agencijama.