Slučaj pucnjave u srednjoj školi u Mičigenu i optužnica protiv roditelja tinejdžera koji je ubio četiri učenika: “Otac vodio sina sa sobom kada je kupovao pištolj…”

0
(Beta/District Court via AP)

(Beta) – Tužioci su podigli optužnicu za ubistvo iz nehata protiv roditelja tinejdžera iz američke države Mičigen koji je ubio četiri učenika iz svoje srednje škole, preneo je Glas Amerike (Voice of America – VoA).

Džejms i Dženifer Krambli su oboje optuženi po četiri tačke, četiri dana nakon što je njihov 15-godišnji sin Itan otvorio vatru u srednjoj školi u Oksfordu, oko 60 kilometara od Detroita, ubio četvoro učenika i ranio još sedmoro.

Džejms Krambli je vodio sa sobom Itana kada je, pet dana pre napada, kupovao pištolj koji je Itan doneo u školu, navode tužioci.

Kada je čuo izveštaje o pucnjavi u školi, Džejms Krambli se odmah vratio kući sa posla da potraži pištolj, koji nije našao, izjavila je na konferenciji za novinare tužilac okruga Ouklend Karen Mekdonald.

Krambli je zatim pozvao policiju i rekao da sumnja da je njegov sin možda napadač u školi.

Optužnice se retko podižu protiv roditelja u slučajevima pucnjava u školama. Za razliku od nekih država, zakon Mičigena ne nalaže vlasnicima oružja da čuvaju svoje oružje na bezbednom mestu kojem deca nemaju pristup.