Slučaj Jovanjica: “Rebić, Milenković i Mitić pozvani na saslušanje…”

0
Printscreen/YouTube/Novo jutro

Sektor unutrašnje kontrole MUP-a pozvao je na saslušanje direktora policije Vladimira Rebića, načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenkovića i šefa operative Dušana Mitića, prneeo je portal N1.

Razlog je slučaj Jovanjica, koji se posle intervjua prvooptuženog Predraga Koluvije sa njegovim advokatom Vladimirom Đukanovićem ponovo pokrenuo u javnosti.

Ovo je treći put da su od inspektora Milenkovića i Mitića tražili poligrafsko ispitivanje, iako je prethodna dva puta tokom testiranja detektoru laži utvrđeno da inspektori govore istinu kada odgovaraju na pitanja o tom slučaju.

Kako prenosi N1, inspektori su odbili da ih treći put poligrafski testiraju.

Inače, isti dan na saslušanje u Službu Unutrašnje Kontrole (SUK) je pozvana i bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, ali na temu prisluškivanja predsednika. SUK je pod direktnom kontrolom ministra policije.

Podsetimo, zbog slučaja Jovanjica predsednik Aleksandar Vučić mesecima nudi da i on ide na poligrafsko ispitivanje. Nedavno je to ponudio i Koluvija, ali do sada taj poziv oni nisu dobili. Istinitost iskaza se za sada traži samo od policajaca koji su već dva puta takve iskaze davali.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime