“Slučaj Bogdanović”: Zašto je “front office” Baksa najlošiji deo tog tima i kako je propao odlazak u Milvoki?

0
November 19, 2019, Sacramento, CA, USA: Sacramento Kings guard Bogdan Bogdanovic (8) signals another three-point basket against the Phoenix Suns during a game at Golden 1 Center on Tuesday, November 19, 2019 in Sacramento.,Image: 483821868, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Paul Kitagaki Jr. / Zuma Press / Profimedia

Bogdan Bogdanović je novi košarkaš Atlanta Hoksa, a o tome kakve je on pojačanje za bilo koju ekipu i kakve mu se šanse pružaju na novom početku, naširoko je pisano. Ipak, još uvek nema objašnjenja šta se dogodilo i zbog čega Bogdanović nije prešao u Milvoki, iako je tu vest preneo i Vojnarovski, a akda on nešto objavi, to je obično svršena stvar.

Novinar Atletika Sem Amik detaljnije je analizirao sve što se dogodilo.

Objasnio je da su Janis Adetokumbo, prva zvezda Baksa, i Bogdan Bogdanović bili u kontaktu i da su razgovarali ne samo o potencijalnom prelasku srpskog košarkaša u Milvoki, već i o tome kakvu će ulogu Bogdanović imati i kako će se uklopiti sa Janisom.

“Front office” Baksa je poslao ponudu i bili su uvereni da je Bogdan – svršena stvar. Čak su, navodno, i pustili informaciju da je trejd dogovoren, računajući na situaciju “taknuto maknuto”.

U skladu sa tim, pokazaće se prekomernim, samopouzdanjem, oni su nastavili da rade na trejd kombinatorici i odlučili su se za dovođenja Džrua Holideja. Na stranu što Holidej već nekoliko sezona nijednim segmentom svoje igre nije takvo pojačanje, koliki je zalog dat za njegovo dovođenje. Činjenica da su objavili da je i taj trejd dogovoren, poljuljala je Bogdanovića.

Jedan razlog, važniji, odnosi se na njegovu ulogu u timu i prethodne dogovore koje je napravio, a drugi razlog leži u činjenici da je Holidejev dolazak promenio i ponudu za Bogdanovića.

Sem Amik ističe da ne zna tačne brojke, ali da je taj trejd Holideja uticao na ponudu ka Bogdanoviću koji zapravo nijednog momenta nije dao pristanak Baksima.

Osim novca, činjenica da je za Holideja Pelikansima ustupljen i Džordž Hil (pored Bledsoa i pikova, zvuči nenormalno, zar ne?) dodatno je poljuljala Bogdanovića.

On je navodno razgovarao i sa Hilom o svom dolasku u Bakse.

Sem Amik tvrdi da je nakon Hilovog odlaska u Pelikanse Bogdan pomislio: “Čekaj sekund, čoveče. Mislio sam da idem tamo da bih igrao sa njim, a njega sad šalju u drugi tim. Šta se ovo događa?”

Srpski košarkaš je zatim odbio ponudu Baksa, usledila je ponuda Atlante, koju Sakramento nije izjednačio i sada je Bogdanović u Atlanti.

Ova sezona bi mogla da pokaže da li će “front office” Milvokija biti “kažnjen” zbog ove neozbiljnosti – Bledso i Hil su ustupljeni, nukleus tima je delom poljuljan, a Janisu nije ispunjena želja.

Grk ne voli da čuje rečenice koje počinju sa “ne”.