“Složili smo se da odnosi Srbije i Crne Gore moraju biti bolji, želimo zajedničku budućnost u EU”: Krivokapić nakon sastanka sa Vučićem

0
(Beta/AP Photo/Darko Vojinovic)

Predsedik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je posle sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da odnosi između Crne Gore i Srbije moraju biti bolji, kvalitetniji i intenzivniji, u skladu sa interesima svih građana. Takođe, iz crnogorske Vlade je saopšteno da poseta crnogorskog premijera Srbiji predstavlja pozitivan impuls za intenziviranje saradnje dvije zemlje, ali i jasan signal međunarodnoj zajednici da u regionu postoji kapacitet za prevazilaženje eventualnih otvorenih pitanja kroz dijalog i zajednički interes.

Krivokapić je zahvalio na gostoprimstvu i toplom dočeku i naglasio da Crna Gora želi najbolje odnose sa Srbijom i zajedničku budućnost u Evropskoj uniji, dok je Vučić, dodaje se u saopštenju crnogorske Vlade, poželeo dobrodošlicu Krivokapiću i istakao da je za Srbiju Crna Gora najbliža država.

Kako prenose podgoričke Vijesti, sagovornici su razgovarali o aktuelnim ekonomskim prilikama i izazovima koje na planu ekonomskog oporavka zemalja Zapadnog Balkana i regiona u celini.

Vučić je istakao da se obe države suočavaju sa energetskim izazovima i da je u tom smislu neophodno pripremiti ozbiljnu strategiju za njihovo prevazilaženje, dok je Krivokapić izrazio uverenje, kako je saopšteno, da će se odnosi Crne Gore i Srbije, u smislu ekonomske saradnje, intenzivirati u narednom periodu.

„Odlučni smo da radimo na snaženju standarda građana kao osnovnom preduslovu daljeg napretka. U tom kontekstu pripremili smo plan ekonomskog oporavka ‘Evropa sad’, a paralaleno sa tim moramo raditi na snaženju infrastrukture, kako bismo obezbedili diverzifikaciju privrednih aktivnosti, smanjili uvoznu zavisnost i otvorili kvalitetna radna mesta“, rekao je premijer Crne Gore.

Predsednik Vlade Crne Gore je, upitan da prokomentariše da li je bilo u redu da ga ministar Branislav Nedimović na aerodromu dočeka u farmerkama, odgovorio da je Nedimović bio izuzetno sradčan i prijatan.

“I u tom delu tehničkog prijema ja se nisam obazirao ko kako izgleda. Znam da možda to u diplomatskom smislu može da predstavlja određenu poruku. Ali upravo njegove reči i srdačna dobrodošlica više govori od toga da li je on bio u farmerkama ili nije”, rekao je Krivokapić novinarima nakon sastanka sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.