Slobodan Boškan sa Mozzartom posetio Sigurnu kuću u Novom Sadu

Ovakve inicijative najbrže i najdirektnije rešavaju tekuće probleme, rekla je rukovocilac Sigurne kuće Nada Padejski Sekerović na uručenju donacije iz akcije 16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama

1
Slobodan Boškan sa predstavnicima Sigurne kuće, Grada Novog Sada i Mozzarta

Tokom globalne kampanje 16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama, kompanija Mozzart je za svaki odigran tiket na kome se nalazi barem jedan par sa ženskim timovima, uvećavala fond za pomoć Sigurnim kućama u Srbiji. Na kraju je ukupno prikupljeno dva miliona dinara, a akciju su podržali mnogi sportski kolektivi. Među njima je i Odbojkaški klub Vojvodina, pa je trener Slobodan Boškan uručio donaciju predstavnicima Sigurne kuće u Novom Sadu, zajedno sa zamenicom predsednice Skupštine Grada Novog Sada Kristinom Karaić, kao i odbornicama novosadskog parlamenta Mirjanom Vasilić, Sanjom Draško i Jelenom Kešelj.

“Novi Sad je jedan od gradova koji je dosta rano prepoznao svoju ulogu kada je problem porodičnog nasilja u pitanju i hrabro i odlučno stoji na strani žrtava. Svake godine se trudimo da sve više i više pažnje posvetimo podizanju javne pažnje o ovoj temi, institucionalnoj podršci i zbrinjavanju žrtava porodičnog nasilja, podršci osnaživanju žena kroz projekte ženskog preduzetništva, edukativne programe i slično. Kompanije poput Mozzarta i donacije poput ove današnje značajno pomažu na tom putu”, naglasila je Kristina Karaić.

Na Svetski dan borbe protiv nasilja nad ženama 25. novembra, na svakom uplatnom mestu u zemlji, operateri Mozzarta su u znak podrške žrtvama nasilja stavili crvenu tačku na obraz, kao simbol borbe protiv ovog globalog problema!

I to ne samo opereteri… Akciju Stop nasilju nad ženama, koju kompanija Mozzart realizuje u saradnii sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije, podržali su fudbaleri Zvezde, Spartaka, Radničkog 1923, Napretka, košarkaši Srbije i Letonije na kvalifikacionom meču, odbojkaši Vojvodine i Zvezde na prvenstvenom derbiju.

„Velika nam je čast i zadovoljstvo sto smo imali prilike da budemo deo ove priče. Ovakve akcije su potrebne čitave godine, a OK Vojvodina se trudi da uvek bude na usluzi onima kojima je pomoć potrebna! Iskrene cestitke Mozzartu na humanitarnom radu i pomoći koju pruža mnogima“, naglasio je Boškan.

Donacije su namenjene sigurnim kućama u Novom Sadu, Nišu, Vranju i Priboju i od velikog su značaja, pogotovo u ovom prazničnom periodu.

„Sigurna kuća Novi Sad je mesto utehe i pomoći mnogim ženama i njihovoj deci. Hvala i gradu Novom Sadu i OK Vojvodina što su prepoznaju inicijativu Mozzarta i dali podršku! Ova donacija ce biti iskorišćena za konkretna rešenja u vezi protivpozarne zaštite i poboljšanja uslova stanovanja. Hvala vam zbog osećaja koji pružate, jer znamo da ste uvek tu i da ćete pomoći kad god se obratimo! Ovakve inicijative i akcije najbrže i najdirektnije rešavaju tekuće probleme“, naglasila je Nada Padejski Sekerović, rukovodilac Sigurne kuće Novi Sad.

1 KOMENTAR

Comments are closed.