Slavica Radić i najvažniji krug u Monci, od poziranja za “Start” do Formule 1: Priča o deset fatalnih Srpkinja i nova poklon-edicija Nedeljnika (8)

0

Slavica Radić rođena je u Rijeci u srpskoj porodici, od oca Jova i majke Ljubice koji su rodom bili sa prostora RS znala je koliko je važan dobar start u životu. Posle razvoda roditelja u sedmoj godini, odrastaće u Laktašima živeći sa majkom. Njene gole fotografije 1981. objavljene u magazinu “Start” lansiraće je do “najbržeg cirkusa” u naručje Bernija Eklstona, vlasnika Formule 1 i jednog od najbogatijih Britanaca.

Poziranje za kultni magazin biće odskočna daska za manekenstvo, Slavica Radić postaje Armanijev model, ima uspešnu karijeru, da bi 1982. godine na događaju Formule 1 u Monci upoznala Bernija koji je “odlepio” za njom. Ni razlika od 28 godina, ni to što je za glavu viša od njega, ni jezička barijera, jer nisu govorili istim jezikom, ni to što je on tada bio oženjen, neće sprečiti njihovu vezu. Berni će se razvesti, oženiti se Slavicom i provesti u braku sa njom 24 godine. Dobiće dve ćerke, Petru i Tamaru.

Brak koji je trajao više od dve decenije okončaće se razvodom u samo 58 sekundi, koliko je trajala parnica uz Slavičino obrazloženje da se njen suprug “ponašao na takav način da bi bilo nerazumno da ostane s njim”. Berni navodno nije bio za razvod, govorio je kako ga je “izbacila“ i da je još uvek “zaljubljen” u Slavicu. Ili pre u svoje bogatstvo jer je posle podele imovine u brakorazvodnoj parnici Slavica izašla kao jedna od najbogatijih razvedenih žena svih vremena – postala je “teška” 1,2 milijarde dolara. Bio je to jedan od deset najskupljih razvoda u istoriji.

Priču o deset fatalnih Srpkinja pročitajte u novogodišnjem dvobroju Nedeljnika, čije je dopunjeno izdanje na svim kioscima.