Gradska skupština usvojila Vučićevu inicijativu za podizanje spomenika Vudrou Vilsonu

2
Foto; Tanjug

Komisija Skupštine grada Beograda za spomenike i nazive trgova i ulica jednoglasno je usvojila inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koju je podneo u svojstvu građanina, da se u okviru Bulevara Vudroa Vilsona podigne spomenik tom, 28. predsedniku Sjedinjenih Američkih Država, preneo je N1.

Predsednica Komisije Andrea Radulović podsetila je da je, na četvrtu godišnjicu kako je Austrougarska objavila rat Srbiji 28. jula 1918. godine, Vilson doneo proglas obeležavanja tog dana kao “Srpskog dana” u znak podrške stradaloj srpskoj naciji.

Podizanje spomenika Vudrou Vilsonu predstavljao bi znak zahvalnosti i poštovanja života i dela ličnosti koja je vrednovala i pomagala naš narod tokom i posle Prvog svetskog rata, istakla je Radulović, prenosi Beoinfo.

2 KOMENTARA

  1. kakva glupost! vudrou vilson predsednik sad je trebao da dobije spomenik izmedju dva rata jer on je bio glavni temelj zgrade zvane kraljevina srba,hrvata i slovenaca kasnije kraljevina jugoslavija. vise nema kraljevine, nema ni jugoslavije a mi predlazemo i usvajamo da podizemo spomenik sada kada je cela prica bajata. neznamo kom amerikancu da se udvaramo pa izabrasmo predsednika vilsona!!

    • Potpuno ste u pravu! Albanci podigli spomenik Klintonu u Prištini, ‘ajd da se i mi pokažemo, 90 godina kasnije! Tako je ovih dana bilo i sa saučešćem nesrećnim Gavrilovićima, skoro godinu dana posle bahate i smrtonosne vožnje.

Comments are closed.