(Beta) – Koordinator Saveta za zdravlje „Skupštine slobodne Srbije“ epidemiolog Zoran Radovanović danas je poručio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da treba da se izvini dr Radetu Paniću i svima koji dele njegov sistem vrednosti.

Radovanović je naveo da je Vučić juče u Nišu grubo napao predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Panića i svrstao ga medju one „koji gledaju kako će da sruše svoju državu i zdravstveni sistem“.

Tim povodom Radovanović je ocenio da je dr Panić iskusan anesteziolog, požrtvovan lekar i istinski patriota, te da je van razuma ideja da bi neko svesno rušio svoju državu i uništavao zdravstveni sistem sopstvene zemlje.

„Ako Vam je stalo do istine, na rušenju države rade, doduše ne uvek svesno, ali često bezobzirno, Vaši saradnici, i to svojom pohlepom, nestručnošću i nesposobnošću. Lako možete da se uverite koliko je medju njima prevaranata, kupaca diploma i osumnjičenih ubica. Oni mogu da budu verne sluge, ali ne i graditelji bolje budućnosti“, navedeno je u saopštenju.

Radovanović je dodao da bi svima bilo mnogo lakše da su nadležni slušali Svetsku zdravstvenu organizaciju i blagovremeno pripremili zdravstveni sistem za pandemiju.

„Ne treba da se ponosite zvaničnim brojem umrlih od kovida 19. Mada ste Vi krajem zime izjavili da će Srbija, ‘za razliku od nekih drugih’, savesno saopštavati podatke o žrtvama pandemije, podaci su umanjivani i do sedam ili osam puta, a o toj manipulaciji možemo da Vam pružimo čvrste dokaze“, naveo je.

„Slobodni smo da Vas podsetimo da Vi niste samo predsednik svojih partijskih drugova, već svih gradjana Srbije, pa apelujemo na Vas da se ponašate u skladu sa tom okolnošću“, piše u saopštenju uz poruku da bi mudar političar uvideo svoju grešku i izvinio bi se i dr Paniću i svima koji dele njegov uvid u stvarno stanje na terenu i njegov sistem vrednosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.