“Skupština slobodne Srbije”: Najoštrije osuđujemo najnoviji talas progona opozicionih političara…”

1
(BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

(Beta) – Skupština slobodne Srbije je danas saopštila da “najoštrije osuđuje najnoviji talas progona opozicionih političara”.

Ta pojava, piše u saopštenju, “najbolje pokazuje da je najava vlasti da će u skoroj budućnosti podsticati dijalog u društvu, samo još jedno lažno obećanje u moru neistina u kojem se davi Vučićeva Srbija”.

Uz to što “predstavnici režima intenzivirano u javnosti i u nelegitimnim i nelegalnim institucijama kakva je sadašnja Skupština Srbije, vređaju opozicione političke lidere, crtajući im metu na čelu, paralelno traje i kampanja zastrašivanja njihovih porodica”, ukazuje se u saopštenju.

Skupština slobodne Srbije navodi da je najnoviji slučaj lepljenje uvredljivih plakata nasuprot stana u kojem živi lider Narodne stranke Vuk Jeremić s porodicom čime je, kako upozorava, “odaslana poruka: ZNAMO GDE ŽIVITE!”.

Nije to prvi slučaj da se opozicioni političari zastrašuju uvredljivim i pretećim plakatima koji se lepe u blizininjihovih domova, a policija “niti jednom do sada nije otkrila počinioce” dela koje može da se tumači kao krivično delo ugrožavanja sigurnosti, piše u saopštenju.

Skupština slobodne Srbije smatra da policija i tužilaštvo ne smeju ostati nemi pred progonom opozicionih političkih lidera i podseća da su se “neke kampanje targetiranja političkih protivnika naprednjačke vlasti završile tragično, poput likvidacije Olivera Ivanovića”.

Ukoliko tužilaštvo i policija ne otkriju one koji ugrožavaju sigurnost opozicionih političara, biće “potpuno jasno da iza ove kampanje stoji režim Aleksandra Vučića” – smatra Skupština slobodne Srbije.

Ta organizacija je navela da je, “bez ikakve sumnje, vlast potpuno odgovorna za atmosferu nasilja, straha i mržnje u kojoj živimo, i koja svakoga trenutka može da eskalira i proizvede tragične posledice”.

“Skupština slobodne Srbije pruža punu podršku opozicionim političarima koji su izloženi progonu, bez obzira na to da li deli ili ne njihove političke stavove” – piše na kraju saopštenja.

1 KOMENTAR

  1. То јесте Слободна скупштина, али треба да стоји у називу “У Србији“ а не “Србије“. Јер, нема Србије без Срба, а нема Срба без православнме светосавске вере. За Србина, без којег нема Србије, нема боље славе од Божића. Они који славе 25 мај, не могу се они Србима звати. Они који на Христос васкрсе Оље Бећковић, на Васкрс, одговарају са добро вече, не могу они, за име Бога, представљати Слободну скупштину Србије. Моју подршку неће имати, па макар 250 Ристичевића седело у нашем парламенту.

Comments are closed.