Skup podrške Dašku Milinoviću u Novom Sadu: “Ponovo živimo u državi u kojoj moramo da imamo oči na leđima…”

0
Screenshot YouTube N1

(Beta) – Oko 2.000 novosađana okupilo se danas na Trgu slobode u centru grada na skupu protiv fašizma kako bi iskazali podršku radijskom voditelju Dašku Milinoviću koji je fizički napadnut na putu do posla.

Kolona je nakon uvodnih govora krenula u protestnu šetnju Bulevarom Mihajla Pupina prema Keju žrtava racije gde su najavljena nova obraćanja.

U gradu je primetno pojačano prisutvo policije i žandarmerije, a izveštač agencije Beta je javio da se kod spomenika žrtvama racije bila okupila grupa od oko 50 desničarskih ekstremista, a nakon upozorenja policije su se razišli.

Oni su zapalili sveće ispred spomenika, lepili nalepnice na kojima je pisalo “Slobodna Srbija” i “Autonomaši, ovo je Srbija”.

Daško Milinović je na Trgu slobode rekao da građani od 1991. godine žive u državi u kojoj moraju “imati oči na leđima”.

On je dodao da je antifašista od kako zna za sebe i da je antifašizam “borba protiv siledžija na svakom mestu”.

“Ja sam pisao i govorio, a oni su došli da mi razbiju glavu i možda da me ubiju. Dobio sam od ove države zaštitu koju bi trebalo svi napadnuti i ugroženi građani da dobiju”, rekao je Milinović.

On je ocenio da u Srbiji postoji ogroman problem sa fašizmom, koji već decenijama ne može da se reši.

“Dolazim iz antifašističke i partizanske porodice i ne dam da mi iz sećanja izbacuju naše heroje, a da nam razne bitange predstavljaju kao antifašiste”, rekao je Milinović.

Jedan od napadača na radio voditelja je uhapšen ubrzo posle napada, drugi napadač je identifikovan i za njim se traga, a priveden je i inspirator ovog napada.