Američki ambasador u Beogradu Kajl Skat izjavio je da Vašington priznaje značaj Evropske unije u dijalogu o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova i da je važno da se Beograd i Priština vrate za pregovarački sto, preneo je N1.

Skat je ocenio da su kosovske takse od 100 odsto na robu iz Srbije prepreka nastavku dijaloga i dodao da su SAD zatražile od Prištine da povuče odluku o taksama.

Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović je rekla novinarima da šest godina posle potpisivanja Briselskog sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine ne samo da nije došlo do bilo kakvog pomaka u vezi sa formiranjem Zajednice srpskih opština na Kosovu, već su i uvedene takse.

„Ukidanje taksi je uslov za povratak za pregovarački sto. Bitno je da svi učestvuju u tome“, izjavila je Jadranka Joksimović. 

Joksimović i Skat potpisali su sporazum o američkoj donaciji vrednoj 20,8 miliona dolara.

Skat je rekao novinarima da su SAD od 2001. godine pružile Srbiji pomoć vrednu više od milijardu dolara i da je novih 20,8 miliona dolara još jedan znak da je Vašingtonu stalo do uspeha Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.