“Situacija je takva da nas najozbiljnije upozorava…”

0
Foto: Printscreen Youtube / Nova S

Poslednji izveštaj Ministarstva zdravlja ukazuje da je juče otkriven 121 slučaj zaraze koronavirusom, a imunolog Srđa Janković kaže da je trenutnaepidemiološka situacija u Srbiji takva da nas najozbiljnije upozorava da je važno da se poštuju i dosledno sprovode sve donete mere u cilju prevencije i sprečavanja daljeg masovnijeg zaražavanja.

Dr Janković je rekao da nije fokus samo na uvođenju rigoroznijih mera već upravo na doslednom sprovođenju već donetih, budući da se do sada pokazalo da je ono bilo dosta relaksirano.

“Situacija je takva da nas najozbiljnije upozorava da ako mere ne sprovedimo dosledno preti porast broja obolelih”, rekao je Janković za TV Pink, a prenosi RTS.

Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 juče je doneo nove mere prema kojim se rad svih ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata završava u 23 časa.

Kontrolu ovih mera vršiće koordinisano Sanitarna inspekcija, Komunalna policija i MUP.

Na pitanje da li pored Beograda, gde je najviše novozaraženih i gde je trenutno najnepovoljnija situacija, postoji u Srbiji još neko zarište, on je rekao da ga srećom za sada nema, ali da se to može desiti svuda gde dozvolimo.