Sinu poslanika HDZ-a 11 meseci zatvora uslovno zbog fotografije odrubljene glave

0
Foto: Profimedia

Opštinski sud u Virovitici doneo je pravosnažnu presudu u slučaju Ivana Đakića. Đakić je početkom januara ove godine na svom Fejsbuk profilu objavio šokantnu fotografiju osobe sa ustaškim oznakama, koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. Uz fotografiju je napisao “Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić”.

Đakić je osuđen za dva krivična dela, prvo protiv lične slobode, kao i za krivično delo protiv javnog reda, javnim podsticanjem na nasilje i mržnju, prenosi N1.

Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 11 meseci uslovno, ukoliko u roku od tri godine ne ponovi isto delo, a mora i SOS Dečjem selu Hrvatska da uplati 20.000 kuna (oko 315.000 dinara), rekli iz suda za N1.

Presuda je pravosnažna.

Podsetimo, Đakić se teretio da je na svom profilu na Fejsbuku objavio fotografiju i tekst u nameri da izazove netrpeljivost i nasilje prema pripadnicima srpske nacionalnosti. 

On je početkom januara ove godine na svom profilu na Fejsbuku objavio šokantnu fotografiju osobe sa ustaškim oznakama, koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. Uz fotografiju je napisao “Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić”.