Sinod SPC smenio rektora Cetinjske bogoslovije Gojka Perovića: “Biće na raspolaganju eparhijskom arhijereju”

1
Printscreen/YouTube/Sputnjik TV

Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) smenio je rektora Cetinjske bogoslovije Gojka Perovića.

Kako se navodi u odluci koju je potpisao predsednik Svetog arhijerejskog sinoda SPC i patrijarh srpski Porfirije, Perović će biti stavljen na raspolaganje svom nadležnom eparhijskom arhijereju, javljaju Vijesti.

U toj odluci se dodaje da će Perović dužnost rektora obavljati do 31. avgusta ove godine.

„S obzirom na trenutno stanje u Bogosloviji Svetog Petra Cetinjskog na Cetinju, kao i određene negativne postupke njene uprave na koje je u svom izveštaju ukazao njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom, član Svetog arhijerejskog sinoda za vođenje prosvetnih poslova, posle posete učinjenoj ovoj školi (22. aprila) te shodno saglasnosti postignutoj u jednoj od ranijih sednica Svetog arhiijerejskog sinoda, a na osnovu člana 231 ustava SPC protojereja-stavrofora Gojka Perovića, rektora Bogoslvije Svetog Petra Cetinjskog na Cetinju sa 31. avgustom ove godine razrešiti svih dužnosti u ovoj školi i staviti ga na raspolaganje svom nadležnom eparhijskom arhijereju. Ovu našu prezidijalnu odluku prikazati u narednoj sednici Svetog arhijerejskog sinoda“, navodi se u odluci koju je potpisao Porfirije.

1 KOMENTAR

  1. Izdajnike niko ne voli. Okupator ih iskoristi, a kada pobijedi, odmah ga odbacuju. Kao što je izdao nas, tako će izdati i njih.

Comments are closed.