Siniša Mali se žalio na odluku FON-a kojom mu je izrečena javna osuda

0
Foto: Tanjug/AP

Ministar finansija Siniša Mali podneo je žalbu na odluku Fakulteta organizacionih nauka kojom mu je izrečena javna osuda zbog neakademskog ponašanja prilikom pisanja doktorata, izjavila je rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović, prenosi N1.

Popović je u izjavi za CINS potvrdila da je Rektoratu podneto pet žalbi iz akademske zajednice i da su sve te žalbe objedinjene u jednu koju je rektorka Popović predala Odboru za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu 8. novembra, dodaje CINS.

Međutim, na odluku Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu žalio se i sam Siniša Mali.

“Moram da kažem da su naknadno stigle i tri žalbe u ime kandidata. Njegova lična i dve od strane njegovih opunomoćenika”, rekla je rektorka BU.

Ona nije mogla da kaže više o sadržaju žalbi koje su podnete, ali je apelovala na javnost i medije da budu suzdržani dok se ne donese konačna odluka.

“Verujte mi, svi želimo da se ova stvar završi zato što je ovo jedna situacija koja opterećuje Univerzitet, opterećuje javnost i važno je da to prevazidjemo i idemo dalje”, rekla je ona.

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta bi trebalo do 22. novembra da donese odluku o spornom doktoratu ministra Malog.