“Silovao me Merilin Menson”: Glumica Evan Rejčel Vud optužila muzičara u novom dokumentarcu

0
EPA-EFE/NINA PROMMER

Glumica Evan Rejčel Vud optužila je rok muzičara Merilina Mensona za silovanje koje se dogodilo 2007. godine, prilikom snimanja spota za pesmu “Naočare u obliku srca”.

U novom dokumentarcu “Uzdizanje feniksa”, koji se bavi glumičinim životom, a koji je svoju premijeru imao na ovogodišnjem Sandens festivalu, Vudova je rekla da je tokom “simulacije jedne seksualne scene, Menson prestao da glumi, započevši sa zlostavljanjem”.

“Nikada se nisam saglasila sa tim”, rekla je ona, a prenosi Gardijan.

Prema sopstvenom svedočenju, Vudova je bila pod jakim uticajem apsinta koji su joj dali pre snimanja, pa stoga nije bila u stanju da se odupre navodnom zlostavljanju koje je Menson počinio.

Vudova je rekla da “nikada u svom životu nije bila na neprofesionalnijem snimaju do tada”.

“To je bio potpuni haos i nisam se osećala sigurno tamo. Nije bilo nikog ko bi se brinuo o meni”.

Glumica je dodala da nije znala kako da se usprotivi, s obzirom na to da je “bila uslovljavana i trenirana da nikada ne odgovara nadređenima i da istrpi nelagodna iskustva”.

“Nakon toga osećala sam se odvratno. Osećala sam da sam ja uradila nešto sramotno. Bila sam prinuđena na seksualni čin pod lažnim izgovorom. To je bio prvi zločin koji mi se desio. Bila sam bukvalno silovana ispred kamera”, izjavila je Vudova.

Ona je dodala da joj je Menson dao “veoma jasna” uputstva kako da spot opiše pred novinarima.

“Trebalo je da kažem ljudima kako je spot bio odličan i kako je to bilo jedno romantično iskustvo. Ništa od toga nije bila istina, međutim, bila sam suviše uplašena da ću iznervirati Brajana. Taj video je bio samo početak nasilja koje se nastavilo dok smo bili u vezi”.

Menson je uzburkao javnost potvrdom o “realističnosti” pomenutog spota.

Vudova je prethodno optužila Mensona, sa kojim je bila u vezi od 2007. do 2010. godine, da ju je “namamio” kada je bila tinejdžerka i da ju je kasnije stravično zlostavljao.

Glumica je upoznala Mensona kada joj je bilo 18, dok je popularni muzičar tada imao 38 godina.

Ona je samo jedna od brojnih žena, uključujući glumicu Esme Bjanko, koje su optužile Mensona za seksualno i fizičko nasilje koje je uključivalo i mučenje.

Menson je odbacio sve optužbe, nazivajući ih “užasnim iskrivljenjem istine”.

“Svi moji privatni odnosi su uvek bili u potpunosti konsesualni”, rekao je Menson.

Protiv njega su podnete četiri tužbe za seksualni napad i uznemiravanje, a pokrenuta je i istraga povodom navoda o nasilju u porodici.

Reper Kanje Vest podržao je Mensona, kojeg je uključio u svoj poslednji album “Donda”, a koji Mensonu može doneti Gremi nagradu, s obzirom na to da je pesma “Zatvor” u kojoj se slavni muzičar pojavljuje nominovana u kategoriji za najbolju rep pesmu.