“Silovana sam sa 17 godina, tako sam izgubila nevinost. Devedesetih se drugačije na to gledalo, mislila sam da nemam slučaj…”: Pevačica u memoarima otkrila da je bila žrtva seksualnog nasilja

0

Pevačica Sofi Elis-Bekstor otkrila je da je u 17. godini silovao stariji muzičar. Pišući u svojim memoarima “Spinning Plates”, otkrila je da je izgubila nevinost u stanu gitariste, koji je imao 29 godina, prenosi BBC.

„Čula sam sebe kako govorim “ne” i “ne želim”, piše ona, “ali to nije imalo nikakve razlike”.

“Imao je seks sa mnom i bilo me je sramota. Tako sam izgubila nevinost i osećala sam se glupo.”

Nastavila je: “Osećala sam se mrzovoljno, ali i nesigurno u svoja osećanja jer nisam imala drugo iskustvo sa kojim bih to mogla da uporedim.”

Britanska pop pevačica poznata po hitovima Murder On The Dancefloor i Groovejet, piše kako je upoznala muzičara – koga zove Džim – na svirci dok je studirala.

Pozvao je u svoj stan da vidi njegove knjige iz istorije “i pre nego što sam to shvatila bili smo na njegovom krevetu, a on mi je skinuo donji veš.”

Pevačica, koja sada ima 42 godine, kaže da je ostala zbunjena posle toga jer percepcija javnosti o silovanju devedesetih “nije bila povezana sa pristankom”, već pre “nešto što povezano sa agresijom”.

Rekla je i da su je “stvari koje je videla i čitala i način na koji se razgovaralo o seksu [u to vreme] naterale da verujem da nema slučaj.”

Elis-Bekstor kaže da je odlučila da podeli svoje iskustvo kako bi pomogla ljudima da razumeju “gde je granica između dobrog i pogrešnog”.

“Moje iskustvo nije bilo nasilno“, piše ona u svojim memoarima. “Sve što se dogodilo bilo je da nisma bila saslušana. Od dve osobe, jedna je rekla da, druga je rekla ne, a osoba koja je rekla da je to ipak učinila.”

Kao majka petoro sinova, Elis-Bekstor kaže da je pazila da ih upozna sa konceptom pristanka.