Protiv nekoliko funkcionera Demokratske stranke podnete su disciplinske prijave zbog kršenja stranačke discipline, preneli su mediji.

Prema pisanju lista Danas koji se pozvao na nezvanična saznanja, protiv poslanika i funkcionera Demokratske stranke Radoslava Milojičića Kene podneta je diciplinska prijava zbog kršenja stranačke discipline, kao i protiv još nekoliko funkcionera te stranke, među njima je i visoki funkcioner te partije iz Vojvodine.

Predsednik Izvršnog odbora DS Dušan Kostadinović je potvrdio za taj list da su „protiv nekih članova, zbog javnih istupa koji nisu u skladu sa politikom i odlukama stranke, podnete disciplinske prijave, koje mogu biti osnov za pokretanja disciplinskog postupka“.

O tome da li će disciplinski postupak biti pokrenut znaće se početkom naredne nedelje, a o tome će, navodi list, odlučivati predsednik DS Zoran Lutovac.

Radoslav Milojičić je na pitanje kako gleda na navodno pokretanje disciplinske prijave protiv njega, odgovorio da to nije pitanje za njega.

„Siguran sam da niko ne želi da urušava DS iznutra kršenjem pravila. Statut je jasan i ja ga se držim, a ko god je prekršio Statut ili neku odluku, treba da odgovara. Ovo je DS a ne Srpska napredna stranka (SNS) i mi se borimo protiv SNS, jer krši procedure i institucije i sigurno je da mi taj model ponašanja nemamo“, rekao je Milojičić.

Posle sednice Glavnog odbora demokrata u subotu raspušteno je nekoliko opštinskih odbora, između ostalih, i oni u Smederevskoj Palanci, Aleksandrovcu, Trsteniku, Kovinu i Plandištu.

Dušan Kostadinović rekao je za Danas da će raspušteni odbori biti ponovo izabrani, kad se za to steknu uslovi.

On je prethodno u izjavi za Blic negirao da raspuštanje odbora u Smederevskoj Palanci ima veze sa Milojičićem.

„Na sednici IO raspušteno je nekoliko odbora. Odbor u Smederevskoj Palanci je raspušten jer je neaktivan. Odluka je doneta uz poštovanje svih stranačkih procedura, nijedan član nije glasao protiv. Raspuštanje nema ni na koji način veze sa Radoslavom Milojičićem, koji i nije predsednik odbora, već isključivo s tim što je odbor potpuno nefunkcionalan već neko vreme“, rekao je Kostadinović za Blic.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.