Si uputio telegram Vučiću povodom epidemije Kovida-19 u Srbiji

0
Profimedia

Predsednik Kine Si Đinping uputio je nedavno predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću telegram, u kome je u ime vlade i naroda Kine, povodom epidemije Kovid-19 u Srbiji izrazio iskreno saosećanje sa vladom i narodom Srbije, preneo je CRI.

U telegramu se navodi da su Kina i Srbija sveobuhvatni strateški partneri i da dve zemlje i dva naroda vezuje “čelično prijateljstvo”. U vreme kada se kineski narod svom snagom borio protiv epidemije, vlada i narod Srbije su praktičnim akcijama Kini pružili snažnu podršku na kojoj se duboko zahvaljujem.

Kina odlučno podržava napore Srbije za suzbijanje koronavirusa i uputiće Srbiji pomoć u vidu zaštitne opreme i medicinskih aparata, te će joj pomoći u nabavci potrebnih materijala u Kini, naveo je Si u telegramu.

Kina će uputiti u Srbiju tim medicinskih stručnjaka, koji će Srbiji pomoći u povećanju efikasnosti borbe protiv epidemije i čuvati zdravlje ljudi. “Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine sa Srbijom i verujem da će tokom naše zajedničke borbe protiv epidemije, tradcionalno prijateljstvo, koje se poznaje na muci, postajati još čvršće, a sveobuhvatno strateško partnerstvo postajati još dublje”, naveo je Si u telegramu upućenom svom srpskom kolegi.