Si čestitao Vučiću: “Spreman sam da jačam strateške komunikacije naše dve zemlje…”

0
EPA/DAMIR SAGOLJ / POOL

 (Beta) – Predsednik Kine Si Đinping čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima, navodeći da pridaje veliki značaj razvoju odnosa dve zemlje.

Kako je saopštio Vučićev kabinet, Si je u čestitki naveo da “poslednjih godina, sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije održava vitalni trend razvoja”.

“Međusobno političko poverenje naše dve zemlje je čvrsto i praktična saradnja daje bogate rezultate. Suočene sa promenama kakve nisu viđene vek unazad, naše dve strane se pridržavaju uzajamnog poštovanja i tretiraju jedni druge na ravnopravnoj osnovi i zajedno unapređuju izgradnju zajednice za zajedničku sudbinu čovečanstva i pozitivno doprinose očuvanju međunarodne pravičnosti i pravde”, naveo je Si.

Predsednik Kine je dodao da “posebno neguje dobar poslovni odnos i lično prijateljstvo” koje je uspostavio sa Vučićem.

“Spreman sam da sa Vama ulažem zajedničke napore i jačam strateške komunikacije naše dve zemlje, učvršćujem međusobno političko poverenje naše dve strane, proširujem i produbljujem međusobno korisnu saradnju u različitim oblastima, da kontinuirano vodimo kinesko-srpske odnose ka novim rezultatima, kako bismo doprineli blagostanju naše dve zemlje i dva naroda”, piše u čestitki.

U ime vlade i naroda Kine i u svoje ime, Si je poželeo Srbiji “puno prosperiteta, a narodu sreću i blagostanje”.

Pobedu na izborima Vučiću je čestitao i visoki zvaničnik Ujedinjenih Arapskih Emirata, princ prestolonaslednik Abu Dabija Muhamed bin Zajed al Nahjan, u telefonskom razgovoru, saopštio je ranije danas kabinet srpskog predsednika.