Crnogorska Uprava policije saopštila je da je pevač Vlado Georgiev vraćen za Bosnu i Hercegovinu sa graničnog prelaza Sitnica „zbog zabrane ulaska u Crnu Goru“.

„V.G. je shodno članu 8. Zakona o strancima zabranjen ulazak u Crnu Goru“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Član 8 Zakona o strancima predviđa da se strancu neće dozvoliti ulazak u Crnu Goru, ako ne poseduje važeću putnu ispravu ili drugu ispravu; upotrebi tuđu, nevažeću, odnosno falsifikovanu putnu ili drugu ispravu; ne poseduje važeću vizu ili dozvolu boravka; upotrebi tuđu, nevažeću, odnosno falsifikovanu vizu ili dozvolu boravka; ne poseduje dokaz koji opravdava svrhu i uslove nameravanog boravka; ako je već boravio 90 dana u periodu od 180 dana na teritoriji Crne Gore; ako nema dovoljno sredstava za izdržavanje za vreme nameravanog boravka u Crnoj Gori i za povratak u državu iz koje je došao ili za putovanje u treću državu.

Osim toga, po ovom članu zakona strancu se neće dozvoliti da uđe u Crnu Goru i ako je na snazi mera bezbednosti proterivanje stranca iz zemlje, zaštitna mera proterivanja stranca sa teritorije Crne Gore ili mera iz člana 110 ovog zakona, ili mu je izrečena zabrana ulaska kao i ukoliko to zahtevaju razlozi nacionalne, odnosno unutrašnje bezbednosti ili javnog zdravlja.

Pevač Vlado Georgiev objavio je na Tviteru da mu je na granici sa Crnom Gorom uručena zabrana ulaska u zemlju.

„Gospodo, na granici mi je uručeno rešenje zabrane ulaska u Crnu Goru! Razlozi su nacionalne i unutrašnje bezbednosti!“, napisao je pevač, dodajući da je ovaj postupak „dno dna“.

„DPS i ovakvo obračunavanje sa Srbima… Na zdravlje vam i na obraz!“,  napisao je on. 

Opoziciona koalicija „Mir je naša nacija“ reagovala je ovim povodom uz tvrdnju da režim udara na sve koji su ih podržali, „pa čak i na umetnike koji su širom regiona proslavili našu državu“.

Oni smatraju da je reč o osveti premijera Duška Markovića i direktora policije Veselina Veljovića i oblik javnog izražavanja mržnje prema građanima, umetnicima i „najboljim predstavnicima svoga grada i svoje države, samo zato što ne podržavaju autokratski režim.“

Ta koalicija navodi da im je Georgiev, na svom Tviter nalogu, veoma otvoreno, uputio podršku .

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.