Lider Severne Koreje Kim Džong UN pozdravio je „sjajni uspeh“ u borbi protiv koronavirusa ali je upozorio da ne treba „preuranjeno“ ublažavati mere, preneli su danas tamošnji mediji nagoveštavajući da zemlja neće uskoro otvoriti granice.

Kim je govorio na partijskom sastanku o koronavirusu, dok je Severna Koreja zatvorila granice i uvela karantin pre šest meseci.

„Detaljno smo planirali sprečavanje širenja tog podmuklog virusa i održali smo stabilnu anti-epidemiološku situaciju uprkos svetskoj sanitarnoj krizi“, rekao je Kim, prenosi agencije KCNA.

Prema njegovim rečima, ostvaren je „sjajan uspeh“ zahvaljujući planiranju vođstva centralnog komiteta partije i oštrom duhu volonterizma.

Kim je dodao da nacija treba ipak da ostane u „najvišoj pripravnosti“ posebno zbog novih žarišta koronavirusa u susednim zemljama.

Severnokorejski lider je ponovio da bi preuranjeno ublažavanje mera dovelo do „nezamislive i nepopravljive krize“.

Ta zemlja nije prijavila nijedan slučaj infekcije koronavirusom, ali mnogi stručnjaci sumnjaju da se niko nije zarazio pošto se virus pojavio u susednoj Kini i potom proširio u celom svetu.

Severna Koreja je uvela drastične mere, zatvorila je granice i uvela karantin. Stručnjaci UN upozorili su na nedostatak hrane u toj zemlji zbog zatvorenih granica.

(Beta)

Komentar(1)

  1. Eto!
    3. jula 2020. 22:20

    "...ostvaren je “sjajan uspeh” zahvaljujući planiranju vođstva centralnog komiteta partije i oštrom duhu volonterizma." E, da je Tito ziv i da imamo Centralni komitet, gde bi nam kraj bio?

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.