Ševarlić prekinuo štrajk glađu: “Moj protest je obesmišljen…”

2
(BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić prekinuo je štrajk glađu koji je započeo juče ispred Skupštine Srbije.

On je na konfrenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da je njegov protest obesmišljen.

Ševarlić je rekao da misli da pitanja koja su pokrenuli drugi poslanici u štrajku glađu – Boško Obradović, Aleksandar Martinović i Sandra Božić, nisu važna kao pitanje Kosova i Metohije, zbog kojeg je on započeo u nedelju štrajk.

Predložio je novinarima da poslanike pitaju o stavu o KiM, navodeći da on nije namerno pokrenuo to pitanje.

Lično ne mislim da postoji ijedna država na svetu koja bi se odrekla 12 posto svoje teritorije, zbog ulaska u EU, rekao je Ševarlić.

Zahvalio je svim novinarima koji su posvetili pažnju pitanju koje je pokrenuo i naveo da će nastaviti da ga promoviše.

Prethodno je Ševarlić izjavio da razmišlja da li da nastavi sa štrajkom glađu jer ne želi da bude omalovažan od strane predsednice Parlamenta Maje Gojković.

Ševarlić se juče zbog, kako je rekao, nemogućnosti da pridobije poslanike u Skupštini da raspravljaju o Kosovu i Metohiji i povredama celovitosti Srbije odlučio na štrajk glađu ispred Skupštine Srbije.

Pridružio mu se lider Dveri Boško Obradović zahtevom da se prekine izborni proces i da vlast i opozicija sednu za pregovarački sto.

U štrajk glađu ušao je zatim šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović, sa poslanicom SNS-a Sandrom Božić.

2 KOMENTARA

 1. Da, da… slika i prilika Srbije . Uspeva nam da obesmislimo i tako važan problem oko KiM i to će proći nezapaženo a to je goruće pitanje za Srbiju.
  Opozicija totalno raspamećena i ne primećuje gorući problem , pozicija izbezumljena i bori se protiv sebe i svojih organa vlasti…
  Pa , ovakve države nema u celom svetu , mi smo neverovatan primer neverovatno nezainteresovanih ljudi za sudbinu i budućnost svoje države ! Preči su izbori i pasivnost tužilaštva ovim spodobama, kreaturama, otpadu Srbije , njihovo du…pe od države ! Žao mi je g-dina Ševarlića i njegovog napora da ukaže na gorući problem svojim “kolegama”…
  U mom kraju kažu :”Nema ništa od ljudi”!

  • Profesor se preigrao. Šta je njega briga zašto i drugi štrajkuju.Njegovo je da štrajkuje dok ne postigne svoj cilj, napusti štrajk ili umre. Pa nije stepenište Skupštine samo njegovo!
   Nemojte misliti da sam preterao. Štrajk glađu podrazumeva i opciju smrt. Iskoristio je nešto da bi imao pokriće ali ne znamo šta je to. Pa iako je video zapis Vučića star godinu dana – to je nebitno. Sadržina je autentična a ne datum izjave. Nije datum opredelio profesora nego sadržaj Vučićeve izjave. Dakle?

Comments are closed.