Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj Zoran Milačić rekao je za Blic da je sestra sa snimka apsolvent Više medicinske škole u Zemunu, a da je u toj ustanovi bila na praksi.

Svoj radni osnos Đ.A. (23) je zasnovala u aprilu, posle odrađenog probnog rada u Zvečanskoj i dobila ugovor na tri meseca. Kada je prvi ugovor istekao, dobila je drugi, ali se u međuvremenu saznalo za ovaj incident.

Direktor objašnjava da je protokol za zapošljavanje u toj ustanovi ustaljen, i da podrazumeva da ljudi prođu pripravnički staž u Zvečanskoj ili praksu, kako bi se najbolje procenilo da li se uklapaju u takav sistem rada.

„Nakon što je završila praksu u Zvečanskoj, konsultovali smo njene profesore koji su joj dali preporuku za rad. Prema izveštaju glavne odeljenske sestre, do sada nije bilo primedbi. Ona se trenutno nalazi na suspenziji koja po zakonu može trajati do 90 dana, a nakon toga mora biti odlučeno da li će radnik dobiti otkaz ili će nastaviti radni odnos“, ispričao je direktor.

Što se tiče optužbi da je povredila privatnost dece koristeći mobilni telefon, Đ.A. je u svoju odbranu rekla da je fotografisala mališana kako bi fotografiju poslala koleginici koja je za dete bila veoma vezana, ispričao je Milačić za Blic.

Policija je protiv medicinske sestre Đ.A. podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanje i mučenje, saopštio je MUP.

Ministar rada i zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zoran Đorđević incident koji je prikazan na video snimku ocenio je kao „događaj bez presedana“.

Komentara

 1. maxnas
  21. jula 2019. 09:41

  Sve ovo je zataškavanje. Čega tamo sve ima možemo samo da nagađamo. Hitno smeniti direktora ustanove. Dati otkaz i direktoru, šefovima odeljenja , glavnoj sestri i doživotno im zabraniti rad u bilo kojoj državnoj ustanovi. Krivično goniti direktora i doživotno mu zabraniti rad u državnim ustanovama. Kamerama pokriti svaki kutak ustanove. Snimke čuvati najmanje 10 godina. Problemi se rešavaju SAMO na ovaj način.

  1. Муљ
   21. jula 2019. 17:58

   Ха-ха-ха. Па то су све страначки људи. Ништа њима неће бити. А и ову сестру ће њен заштитник негде да смести само да се мало прашина слегне. Па ви гласајте и даље овако.

  2. zmaj
   23. jula 2019. 12:27

   sa ovim se slazem . Ali da bi ste sudili morate i da znate da su medicinske sestre jedina bica koja iskreno vode brigu o toj deci. Ne mozete na osnovu jednog snimka da sudite da je to agresija na tom snimku se vide decica koja sa obozavanjem gledaju u sestru.Ko to ne vidi nije radio sa decom.

 2. Dusica
  21. jula 2019. 23:46

  Koje opravdanje, nema ga! Odma otkaz ! Sramno, svakog meseca bi trebala dva puta da ulazi kontrola bez znanja ko su i sta rade u Zvecanskoj!

  1. zmaj
   23. jula 2019. 12:23

   sta Dusice znate o radu medicinskih sestara u Zvecanskoj? trebalo bi da ste tamo i da vidite bar jedan dan. Razmislite malo i setite se da novine sve naduvavaju.Ona decica je gledaju sa obozavanjem ko nije radio sa decom taj i ne vidi. Ja bih otkaz dala psiholozima i defektolozima koji deci samo masu kroz staklo a o nekoj brizi i saosecanju prema deci i ne razmisljaju.

 3. Borac za decu
  23. jula 2019. 22:35

  Pa da si radila ili radio sa decom,Zmaje,trebalo bi da znas da ovakve stvari nisu dozvoljene i nisu normale.Ovakvo ponasanje "sestre" nije eticko i nema nikakvo opravdanje.Bruka profesiju a o ljudskosti necu ni da komentarisem.A ta deca,vole i gledaju svakog sa zeljom u ocima jer su napustena,i molim te ne brani vise monstruma jer to pocinje da govori o tebi.Ja sam majka i lekar po profesiji i znam da je posao tezak ali apsolutno gresis ovde.Divnih sestara ima,pozrtvovanih a ovo,ma otkaz i zabrana rada dozivotna sa decom!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.