Sestra koja je bila gruba prema deci u Zvečanskoj još uvek nije dobila otkaz

3
Foto: Google Street View

Đurđija Alempijević, medicinska sestra u Zvečanskoj, protiv koje je podneta krivična prijava nakon šokantnog snimka na kom se vidi da jedno dete grubo nosi i baca, a drugo fotografiše, izbegla je uručenje upozorenja pred otkaz jer ne živi na adresi na kojoj je prijavljena, saznaje “Blic“.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je pre osam dana da je medicinska sestra dobila upozorenje pred otkaz, a ministar za rad Zoran Đorđević rekao je tada da je Komisija za sprovođenje disciplinskog postupka završila posao i da medicinska sestra ima osam dana da se izjasni po tom pitanju.

Međutim, kako je “Blicu” danas rečeno u Ministarstvu za rad, upozorenje pred otkaz Đurđiji Alempijević još nije uručeno pisanim putem, jer ona ne živi na adresi koju je prijavila.

“Pomenuto Upozorenje je poslato poštom na adresu stanovanja, koje je zaposlena dostavila prilikom zapošljavanja. Zbog neprisustva na navedenoj adresi, pošta nije uručena, a Upozorenje je ponovo prosleđeno na adresu poslednju prijavljenu u ličnoj karti zaposlene. S obzirom na sve prethodno navedeno, i na to da dostavnica još nije vraćena, rok od 8 dana još nije prošao, jer tek nakon dobijanja informacije o prijemu pošte, radniku počinje da teče rok od 8 dana na izjašnjenje o Upozorenju. Ukoliko zaposleni odbije da primi poštu, ipak se smatra da je uručena i može se doneti odluka nakon 8 dana”, kažu u Ministarstvu za rad.

Iz Ministarstva dodaju da ukoliko se pošta ne uruči, Upozorenje se objavljuje na oglasnoj tabli Ustanove i nakon 8 dana se donosi konačna odluka. Do danas, međutim, još nije stigla informacija o prijemu pošte, dodaju.

Ova medicinska sestra, koja je zgrozila Srbiju svojim ponašanjem prema bebama i deci, štićenicima Centra za zaštitu dece, omladine i odojčadi u Zvečanskoj, zapravo je i dalje zaposlena u ovoj ustanovi, mada na posao ne dolazi jer je i dalje na snazi suspenzija.

3 KOMENTARA

  1. Apsolutno osudjujem! Ali vaspitacice iz privatnih vrtica svakodnevno fotkaju decu, kace po drustvenim mrezama, a dok su one online, deca su ignorisana.Pa i to je vid nedolicnog ponasanja.A ko njih procenjuje?

  2. Nije i ništa se neće desiti jer verovatno ima jake veze pa je baš briga šta se priča čeka da se sve smiri pa onda sve po starom

  3. Aman pa nju treba odmah uhapsiti na poslu zbog nasilja nad neduznom decom bez roditelja!!!!!! KO NJU STITI I IZNAD ZAKONA JE?????????????

Comments are closed.