Šest koraka za uspešan povratak u kancelariju

  0

  Vodeća konsultantska kuća za nekretnine, CBS International, predstavila  je novi način organizacije kancelarijskog prostora „Six  Feet Office koncept“

  Nakon zvaničnog okončanja vanredne situacije izazvane pojavom virusa COVID-19, većina kompanija počinje sa redovnim poslovnim aktivnostima iz svojih kancelarija. Ipak, preporuka Svetske zdravstvene organizacije, kao i Vladе Republike Srbije jeste da se održava socijalna distanca, usled čega će poslovanje mnogih firmi biti izmenjeno. Tako su dezobarijere, dezinfekciona sredstva, uvođenje adekvatne razdaljine između zaposlenih i novi način organizacije radnog prostora, neke od ključnih stvari koje će kompanije morati da implementiraju.

  Upravo zbog toga, vodeća konsultantska kuća za nekretnine CBS International, implementirala je novi koncept za uređenje kancelarijskog prostora pod nazivom „Six Feet Office“, koji je nastao kao rezultat višenedeljne prakse i sticanja iskustava ekspertskog tima globalnog partnera ove kompanije „Cushman&Wakefield“ u Kini. Izrada niza koraka koji zaposlenima omogućavaju bezbedan povratak na radna mesta  rezultat je rada najboljih stručnjaka u segmentu nekretnina i eksperata koji se bave zaštitom zdravlja. Vodič uključuje 6 elemenata koje je potrebno uvrstiti u kancelarijski prostor, kako bi zaposleni bili dovoljno udaljeni jedni od drugih i kako bi na adekvatan način zaštitili svoje, ali i zdravlje kolega. 

  Implementacijom elemenata se utiče na izmenu ponašanja u kancelariji, koje se podstiče kroz pravilno postavljene stolove i vizuelne signale, kako zaposleni ne bi sedeli previše blizu, potom oznaka u kom pravcu je dozvoljeno kretanje, kao i pravilno raspoređenih pozicija za sedenje u salama za sastanke.

  „Six Feet Office“ pomogao je desetinama hiljada kompanija širom sveta da skoro dva miliona svojih zaposlenih efikasno vrate natrag na radna mesta, a kompanija CBS International već je u pripremi uspešne realizacije ovog koncepta i u nekoliko renomiranih  kompanija kod nas.