“Šešeljev povratak na mesto zločina”: Održan Otadžbinski kongres SRS u Hrtkovcima, Šešelj izabran za predsednika

2
Hrtkovci, 4. maja 2019 - Lider SRS Vojislav Seselj na desetom Otadzbinskom kongresu Srpske radikalne stranke u kuci Vojislava Seselja u Hrtkovcima. FOTO TANJUG / RADE PRELIC / bb

Deseti kongres Srpske radikalne stranke, na kome je Vojislav Šešelj ponovo izabran za predsednika, održan je u Šešeljevoj kući u Hrtkovcima, mestu u kome je pre 26 godina, prema pravosnažnoj presudi u Hagu, počinio ratni zločin primoravanjem lokalnih Hrvata na iseljavanje.

Kongres je održan u šatoru pored Šešeljeve kuće, a počeo je intoniranjem srpske i ruske himne i kratkim obraćanjem lidera radikala.

Kongresu je pristustvovalo 449 delegata koji su izabrati novo rukovodstvo stranke. Vojislav Šešelj je ponovo bio jedini kandidat za predsednika stranke

Skup nije zabranjen, iako su to od države tražile pojedine organizacije i stranke.

Hrtkovci, 4. maja 2019 – Lider SRS Vojislav Šešelj na desetom Otadžbinskom kongresu Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima. FOTO TANJUG / RADE PRELIĆ / bb

Više političkih partija i organizacija građanskog društva tražilo zabranu skupa, smatrajući ga “Šešeljevim povratkom na mesto zločina”, prenosi N1.

Šešelj je rekao da on u tom mestu nije počinio zločin i da će to dokazati.

“Nijedan Hrvat nije deportovan “, rekao je Šešelj, navodeći da su Hrtkovci mesto “radikalske slave, poštenja i istinoljubivosti”.

Šešelj je, nakon što je pozdravio goste iz Crne Gore i Republike Srpske, kazao da je kongres otvoren za javnost, jer „nema šta da krije od naroda“.

2 KOMENTARA

Comments are closed.