Šešelj: SRS samostalno izlazi na republičke izbore

0
(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/DS)

(Beta) – Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da će ta stranka samostalno izaći na republičke izbore, u aprilu 2022. 

“Nemamo nikakve planove za koaliciju. Možda razmislimo ako nam neko ponudi za Beograd, ali na republičke izbore izlazimo sami. Tako smo uvek radili”, rekao je Šešelj agenciji Beta u Valjevu, gde gradjanima deli knjige izdavaštva te stranke.

Prema njegovim rečima, postoji plan i da SRS izadje na lokalne izbore u Valjevu, ali da stranka “mora još da radi da popravi Okružni i Opštinski odbor”.

“Moramo što više mladih ljudi da dovedemo. Ovo sad što je u (valjevskom) odboru, to je uglavnom sve mojih godina, a treba nam što više mladih i na tome radimo”, kazao je Šešelj.

Šešelj je dodao da je trenutno u akciji podele svojih knjiga po celoj Srbiji, a da je za Valjevo pripremio 2.000.

“Vidite da je narod veoma zainteresovan za te knjige. Naš je problem danas u Srbiji što onaj koji voli knjige nema para da ih kupi, a onaj koji ima para, taj ne voli knjige i nikad ih nije voleo. Da bi to promenili, mi smo odlučili da knjige delimo besplatno”, istakao je Šešelj.

Do sada je, prema njegovim rečima, u dve akcije u Beogradu podeljeno po 10.000 knjiga, a održane su i u Novom Sadu, Temerinu, Vrbasu, Indjiji, Sremskoj Mitrovici, Kragujevcu i drugim gradovima.