Šešelj o uzbunjivaču iz Krušika: Pojeo bi ga mrak da se prvo obratio tužilaštvu, ponašanje režima je skandalozno

4
Foto Nedeljnik

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izajvio je danas da je skadnalozno ponašanje režima povodom afere u Krušiku, otkrivanja nelegalnog poslovanja te firme i hapšenja Aleksandra Obradovića kao čoveka koji je alarmirao javnost, preneo je N1.

Šešelj je ocenio da je suština problema to da je Krušik sklapao nepovoljne ugovore sa privatnom firmom, kao i to da u toj firmi postoji sukob interesa jer je otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanović “u najmanju ruku zaposlen u toj firmi”.

“Režim to treba da razjasni i da izvede na čistac, kao i da preuzme zakonske mere prema svima koji su učestvovali u upropašćavanju Krušika”, rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

Šešelj je ocenio i da je obaveštavanje javnosti jedino ispravno što je Aleksandar Obradović mogao da uradi.

“Napravio je neke formalne greške jer nije prvo obavestio policiju i tužilaštvo, ali pitam se da li bi ga progutao mrak da je prvo njih obavestio”, rekao je Šešelj.

Prema njegovim rečima, krađa ne može da predstavlja ni državnu ni službenu tajnu.

“Krušik kao državna firma za proizvodnju oružja prodavala je oružje ispod cene koštanja privatnoj firmi koja je svoj profit povećala 3000 puta, dok Krušik sada ima gubitak od 11 miliona evra”, rekao je Šešelj.

Dodao je i to da stvari oko Krušika “ne treba da se mistifikuju” jer je poznato da Krušik “prodaje oružje i da se ono mora prodati”.

“Zna se da onaj koji proizvodi oružje ne odgovara za onog koji ga je koristio. Ako ga je država isporučila Saudiskoj Arabiji zašto bi brinula kako će ga ona koristiti”, rekao je Šešelj.

Šešelj je naveo i da se mešanjem nekih “prozapadih stranki” i nevladinih organizacija čini medjveđa uslugu Obradoviću koji se bori za ispravnu stvar.

Kako je naveo, kada se takve stvari mešaju dolazi do “zamene teza”.

4 KOMENTARA

  1. Ovo je ozbiljno. Zbog ovakvih stvari vlade padaju. Ovo Vucicu, pogotovo pred izbore nije trebalo. Jos jedan dokaz da treba mnogo da se radi na stvaranju drzave kao sistema.

  2. Borci za javnu stvar. Sad ste se setili?! Što ne objavite i tekst o Sava Maloj? O navijačima i tabadžijama koji biju za račun vlasti?

  3. И ми у пошти Србије смо алармирали јавност Србије на незаконите радње ПУПС-а , Мире Петровић и Милана Кркобабића па је нас 38-оро суспендовано и забрањен нам улаз у просторије поште намењене странкама. То је био чин фашизма господо из режима А.В.

Comments are closed.