Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je da se ta stranka opredelila za bojkot još prošlog avgusta i dala reč građanima, napominjući da su izborni uslovi danas mnogo gori nego u vreme proglašenja bojkota.

„Prekidati bojkot u vreme kada su ogoljeno ukinute slobode i demokratija i još u vremenu kada epidemija hara, bilo bi neodgovorno i naopako, rekla je Rašković Ivić za današnje izdanje lista Blic.

Ona je istakla da je na sceni za vreme vanrednog stanja bila „vulgarna funkcionerska kampanja jednog čoveka, šefa države“.

Ocenila je da Pokret slobodnih građana ima legitimno pravo da promeni mišljenje i da odustane od izlaska na izbore.

„Po meni čine grešku, jer razbijaju jedinstvo opozicije, a čak i da uđu u Skupštinu, tamo će biti neprimećeni statisti koji neće ni na šta moći da utiču, a daće privid demokratije Vućićevom režimu“, navela je Rašković Ivić.

Ona je rekla da se usuđuje da kaže da će „Sergeju (Trifunoviću), koji je glumac raskošnog talenta, navikao na vodeće uloge, teško pasti  da bude skuštinski statista ili maksimalno epizodista“.

Govoreći o štrajku gladju Boška Obradovića i Ivana Kostića, ona je rekla da je očekivati od predsednika države Aleksandra Vučića „da zarad spasa života kolega Obradovića i Kostića otvori medije za opoziciju i prestane sa funkcionerskom kampanjom – fikcija“.

„Savetujem poslanicima Obradoviću i Kostiću da ‘ne pokazuju slepom i ne govore gluvom’, da misle na to koliko će, ako se ne daj Bože, loše završi, nedostajati svojoj deci, suprugama, roditeljima, braći i sestrama, prijateljima, svima koji su dragi. Meni je stalo do ta dva čoveka, zato ovo i govorim“, rekla je Rašković Ivić.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-435-od-14-maja/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.