Bojkot izbora nije dobro rešenje, smatra predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, ali najavljuje da će poštovati stav koji bude zauzeo veći deo opozicionih stranaka, preneo je RTS.

„PSG stremi ka ujedinjenju opozicije i protiv je svake podele u društvu koja se dešava i koju nameće vladajuća stranka“, ističe Trifunović.

Predsednik Pokreta Slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović dao je intervju agenciji Tanjug uoči najavljenog drugog okruglog stola predstavnika vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka.

„Lično ne mislim da je bojkot dobro rešenje, ali bih voleo da čujem i drugu stranu, da čujem sve ‘umne glave’ šta imaju da kažu, pre nego uđemo u bilo šta. Ja sam za to da se napravi dijalog sa narodom na temu šta donosi bojkot, šta odnosi, a šta se dobija ili gubi izlaskom na izbore“, rekao je Trifunović.

Na pitanje koji su argumenti zbog kojih on nije sklon bojkotu, Trifunović kaže da se posle bojkota ništa „spektakularno neće desiti“, a kao primer za to poziva se na nedavne lokalne izbore u Albaniji, na kojima je izlaznost takođe bila mala, a izbori su uprkos tome priznati.

„Ja ne vidim šta bojkot donosi. Mislim da će ekipa na vlasti moći regularno da osvoji izbore, i ako mi bojkotujemo. Ništa se tu spektakularno neće desiti“, rekao je Trifunović.

PSG u ovom trenutku ne razmišlja o bojkotu i sprema se kao da će izbora biti.

„Bolje da se spremamo, pa da ne izađemo, nego da nas uhvate nespremne“, poručio je Trifunović.

Komentar(1)

  1. aca
    13. avgusta 2019. 17:47

    ne seri sergije nego se pridruzi!!!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.