U velikom intervjuu Branislava Trifunovića za letnji dvobroj Nedeljnika – o ovim današniim protestima i onim protestima koje je on predvodio, o opoziciji i izborila, o našoj političkoj i društvenoj stvarnosti – neizostavna tema je bila i njegov brat. Takođe glumac, Sergej Trifunović koji je kao lider PSG zagazio u stranačku politiku.

Na pitanje da li je više očekivao od Sergeja na izborima, da li je očekivao da ne ide na izbore i kako komentariše što su neki isticali da ga nije podržao, Branislav Trifunović je rekao:

„Teško je to pitanje. Kad me pitaš takve stvari, ja razmišljam o čoveku koji mi je najvažniji na svetu a ujedno moram i da razmišljam politički. Godinama sam pričao da se moramo držati svog stava i nisam ni mogao da sam sebe pogazim koliko god da je teško bilo, jer se očekuje da pomogneš rođenom bratu! Ali to vam je ta g..njiva srpska politika koja će podeliti sve blisko! Mi smo i dalje na različitim stranama iste strane, i to je cela tragedija. Mogu da ga razumem da je izašao na izbore iz besa koji sam i ja osećao istog trenutka dok smo bili zatvoreni u karantinu i gde se dešavalo sve sa onim zvučnicima i onim puštanjima koječega. Ne zaboravite da su njemu dovodili navijače sa bakljama na terasu pored i svakodnevno ga maltretirali. Tada sam stvarno osetio bes i ja sam lično rekao: ‘Sad treba u nekih par sati da svi iz opozicije izađu i kažu – sad ćemo, sa oproštenjem, da ti j…mo sve po spisku'“, kaže Bane Trifunović.

On je rekao da je taj trenutak, kao i uvek kod srpske opozicije, prošao jako brzo jer „oni to nisu uradili ni za pet, ni za deset, ni za petnaest sati i opet se sve to ‘denflovalo'“.

„I ja sam osetio da je bio trenutak kada treba izaći i udarati tamo gde ga najviše boli – na izborima. Taj moj bes je prošao onog trenutka kad oni nisu ništa uradili. Shvatio sam da od toga nema ništa i bio sam uvređen. I pričajući sa bliskim prijateljima shvatio sam da se oni osećaju isto kao i ja u tom trenutku, ali nažalost taj trenutak je prošao. Mada bi izborni proces sigurno bio isti… S tim što kod Sergeja nije prošao i on je bio rešen da se ‘bije’, da se bori. I taj impuls razumem i on mi je potpuno jasan. Meni je krivo što je izašao sam, jer čim izađeš sam ne postoji nikakva šansa da nešto uradiš. Bez ozbiljnih kontrolora, medija, ozbiljne politike, nije bilo šanse da se bilo šta uradi.

Zato smo i pričali da ne treba izlaziti na izbore. Da izađeš na izbore za koje znaš da ne možeš ništa da uradiš i posle kojih će da se vlast ponaša još gore“, rekao je Trifunović.

Rekao je i da su greške svakako napravljene i da će Sergej morati da vidi gde je pogrešio i da se to ne ponovi sledeći put.

„Ali moram da ti priznam, koliko god je on grešaka pravio u kampanji, njegov nastup na RTS-u je jedan od boljih opozicionih nastupa koji sam ja video ne samo na RTS-u već uopšte na televizijama. Samo je to put kojim on treba da ide. Ali nisam ja tu da pričam šta on treba da radi, on to zna najbolje“, rekao je Branislav Trifunović.

***

CEO TEKST ČITAJTE U LETNJEM DVOBROJU NEDELJNIKA KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 23. JULA.

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU NOVI BROJ MOND DIPLOMATIKA NA SRPSKOM.

DIGITALNO IZDANJE DOSTUPNO JE NA NSTORE.RS

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.