Informaciju koja se pojavila na društvenim mrežama da je uhapšen načelnika Odeljenja za narkotike beogradske policije Slobodan Milenković, MUP je demantovao, a N1 je jutros objavio da je Milenković ispitan na poligrafu.

Slobodan Milenković, inače sin Sente Milenkovića koji je obezbeđivao nekadašnjeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, u fokus javnosti je dospeo nakon izbijanja afere „Jovanjica“, pošto se saznalo da je upravo on uhapsio vlasnika te Predraga Koluviju.

Kako je N1 objavio, Milenković nije poligrafski testiran zbog tog, več zbog nekog drugog slučaja.

Međutim, N1 se poziva na izvore koji „posebno ukazuju na to da Slobodan Milenković ide na poligraf dok je istraga oko ‘Jovanjice’ u žiži javnosti“ i da bi to „moglo da se shvati kao neki vid pritiska na inspektora koji je otkrio jednu od najvećih plantaža marihuane u Evropi“.

Slobodan Milenković je prošao detektor laži, koji je pokazao da govori istinu, navodi N1.

Slobodan Milenković se oglasio povodom slučaja „Jovanjica“ i izjavio da je kompletnom akcijom lično rukovodio, a da je u akciji učestvovalo 50 policijskih službenika Četvrtog odeljenja Uprave kriminalističke policije, odnosno Odeljenja za borbu protiv droga.

„Od samog početka kompletno postupanje policijskih službenika je bilo zakonito uz obaveštavanje nadležnog tužilaštva, u ovom slučaju Specijalnog tužilaštva. Moram da napomenem da od početka istrage, pa do danas, apsolutno nikakvih pritisaka nismo imali od bilo koga iz Ministarstva unutrašnjih poslova“, naveo je Milenković, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije koje je preneo N1.

On je dodao da je kompletna istraga sprovedena adekvatno i zakonito.

„Ni u jednom segmentu ove obrade nije pronađena bilo kakva veza porodice Vučić sa navedenim slučajem. To odgovorno tvrdim kao načelnik Odeljenja koje je vodilo istragu i kao neko ko je podneo krivičnu prijavu protiv Predraga Koluvije“, izjavio je Milenković.

Milenković je apelovao na sve da, kako je naveo, ne vrše pritisak putem medija na policijske službenike MUP-a.

N1 podseća i da se u tabloidima moglo pročitati da su „pojedini ljudi iz samog MUP pokušavali predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovom bratu Andreju da napakuju umešanost u aferu ‘Jovanjica'“, kao i da je 29. decembra 2019. u pucnjavi na Vračaru ranjen Samir Tutić (40), višestruko osuđivani narko-diler iz Novog Pazara i da je tokom uviđaja i kasnije napravljen niz propusta koji se nikako ne mogu pripisati slučaju“. Takođe se moglo pročitati da je „bi svakako trebalo ispitati ulogu Slobodana Milenkovića, načelnika u Upravi za narkotike beogradske policije, jer se njegovo ime pojavljuje u oba pomenuta slučaja“.

Izvori N1 potvrdili su da Milenković nije bio privođen, već su, kako kažu, ispitivanje izveli inspektori Sektora unutrašnje kontrole. Izvori N1 dodaju i da tom prilikom Milenković nije bio zadržavan i da je svojevoljno pristao na poligrafsko testiranje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.