Senat, Savet i Studentski parlament UB: “Poštujte autonomiju, uzdržite se od pritisaka…”

1
Foto: Profimedia

Senat, Savet i Studentski parlament Univerziteta u Beogradu pozvali su sve neakademske činioce da poštuju i uvažavaju autonomiju BU i da se uzdrže od bilo kakavih daljih pritisaka na njegova legitimna tela i organe.

Upućen je i poziv svim činiocima društvenog života da u dobronamernom i konstruktivnom dijalogu sa Univerzitetom pronalaze i predlažu najbolja rešenja za unapređenje njihovog funkcionisanja.

Studentima BU upućen je poziv da svoje aktivnosti na unapređenju nastave i studentskog standarda ostvaruju u saradnji sa Studentskim parlamentom, kako su naveli, jedinim legitimnim predstavnikom svih 100.000 studenta BU.

Rektorka Ivanka Popović je u obraćanju pre usvajanja zaključka istakla da su studenti uspeli da ostvare svoj cilj i skrenu pažnju na neke važne teme i poručila da je sada potrebno raditi na efikasnosti UB i da sva prethodna dešavanja neće uticati na početak akademske godine.

1 KOMENTAR

  1. Tandara, mandara broc ili trla baba lan da joj prodje dan. Gledao sam i slusao rektorku jutros kod Jovane na Prvoj, ni na jedno pitanje Jovane nije dala posten odgovor, sve je nesto muvala i vrdala a nista sustinsko i korektno nije rekla. Jedini utisak koji sam stekao izmedju redova sam naslutio da su nekoliko mladih ljudi, studenta hteli preko leba pogace, bili politicki zavedeni od nekih ljudi koji su rektorki potpuno nepoznati i da su se sad ta “nevina” i zloupotrebljena deca pokajnicki ispovedila rektorki oterali te nepoznate sumnjive ljude i rektorka ce da bude kao majka uz njih i da ih opeastanjem izvede na pravi put..

Comments are closed.