Selaković: Rezolucija o Srebrenici zlonamerna, pridike Crne Gore licemerne

2

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je da je Rezolucija Skupštine Crne Gore o genocidu u Srebrenici zlonamerna prema srpskom narodu, a da je odgovor crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova na reakcije u Srbiji licemeran.

Ministar je u saopštenju kazao da je iznenađen „licemernim i ciničnim tonom“ saopštenja MSP Crne Gore i ocenio da je neumesno pozivati se na prijateljstvo i bratstvo građana Crne Gore i Srbije, a onda „iznositi odbranu dokumenta čija se zlonamernost prema srpskom narodu ne može opovrgnuti nikakvim naknadnim čitanjima i objašnjenjima“.

„Pridike crnogorskog ministarstva na račun srpskih medija i predstavnika vlasti, zbog toga što su raskrinkali prave namere donosilaca Rezolucije o Srebrenici i što sadržaj tog dokumenta prirodno ne doživljavaju kao ‘pruženu ruku prijateljstva’, plod su ozbiljne političke hipokrizije, i nemaju nikakve veze se Srbijom, već samo sa unutrašnjim problemima Crne Gore, u koje se Srbija nije mešala niti će se mešati“, naveo je Selaković.

On je odbacio navode o mešanju Srbije u unutrašnje stvari Crne Gore.

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore ranije je saopštilo da Rezolucija o genocidu u Srebrenici nije usmerena protiv nijednog naroda i nijedne države, a ponajmanje protiv srpskog naroda i Srbije kao i da ponašanje srpskih zvaničnika nakon usvajanja tog dokumenta ne sme biti manir međudržavne komunikacije.

Međutim, Selaković smatra da su navodi o nepostojanju kolektivne odgovornosti „fraze“, jer crnogorski parlament „nije personalizovao svoju osudu događaja u Srebrenici, čime je, iako se tvrdi suprotno, nedvosmisleno pokušao da stigmatizuje čitav srpski narod“.

„Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, na čijem sam čelu, nastojaće da svakom svojom izjavom i delom doprinosi izgradnji dobrosusedskih odnosa, jačanju ugleda Republike Srbije i voditi brigu o pripadnicima srpskog naroda, gde god da živi, ali nije niti će biti džak za udaranje i nema i nepomična meta za upućivanje neosnovanih i neodrživih kritika na račun Republike Srbije i pripadnika srpskog naroda“, zaključio je Selaković.

2 KOMENTARA

  1. У реду, а када ви подржите санкције ЕУ против Белорусије, какви сте ви онда ?

    • И када дигнете руку за глас за чланство Албаније у СБ УН ? Ко вас уопште да схвати озбиљно ? Значи, како каже “577” ,шта има Црна Гора са Сребреницом, када Сребреница није у Црној Гори, па доноси резолуцију ! Бап лепо. А шта има Србија са Минском, када Минск није у Србији, па се ппридужује санкцијама и забрањује слетање белоруских авиона ? И онда ви неком лепите “етикете”, ко је лицемеран, а ко злонамеран. Зар вас уопште није срамота од тих будалаштина ?

Comments are closed.