Selaković: Bajden ovakvom čestitkom poslao jasan signal – čekaju nas pritisci i iskušenja…

2
(BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/MO)

(Beta) – Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da je čestitka američkog predsednika Džozefa Bajdena povodom Dana državnosti Srbije, u kojoj poziva na međusobno priznanje Srbije i Kosova, “jedan od signala” godine koja  najavljena kao godina velikih pritisaka i iskušenja za Srbiju.

“Razgovori sa novom američkom administracijom neće biti laki i jednostavni. Mi imao svoj stav, Amerika svoj, ali to nije razlog da odustanemo od svoje pozicije već da i dalje vodimo borbu uporno i mudro”, rekao je Selaković za TV Hepi.

On je naveo i da ga čestitka Bajdena u suštini nije iznenadila ali ga je “možda iznenadilo da se takva težnja spoljne politike Amerike, nove administracije”, iznosi u čestitki za državni praznik.

“To pokazuje novi stav američke spoljne politike, ali je za nas najvažnije da u aktima međunarodnih organizacija i Evropske unije, sa kojom vodimo pregovore, takve stvari ne stoje kao uslovi, a i da stoje jasan je naš stav koji je predsednik Aleksandar Vučić izneo u Beloj kući”, rekao je Selaković.

2 KOMENTARA

  1. Kurtoazne cestitke dobijamo od Putina i Brata Si-ja koji preko nas ostvaruju svoje interese

  2. Ни куртоазну честитку за Дан државности овој изнемоглој и кроз историју изубијаној земљи Србији, тај поштом изабрани председник САД-а није могао да пошаље као човек, него као бараба.

Comments are closed.