(Beta) – Američka televizijska mreža Si-En-En (CNN) je suspendovala voditelja Krisa Kuoma zbog toga što je pomagao bratu Endruu Kuomu, bivšem guverneru države Njujork optuženom za seksualno uznemiravanje žena.

Kako navodi Glas Amerike (VOA), CNN je saopštio da je suspenzija usledila posle objavljivanja novih dokumenata.

”Dokumenti pokazuju veću umešanost Krisa Kuoma u taj slučaj nego što je nama bilo poznato. Zbog toga smo ga suspendovali na neodredjeno i čekamo dalju evaluaciju“, navode u CNN.

Papiri koje je objavila državna tužiteljka Njujorka Letiša Džejms otkrivaju SMS i druge poruke koje je Kris Kuomo slao svojim novinarskim izvorima kako bi došao do informacija o ženama koje su optužile njegovog brata za seksualno uznemiravanje.

Bivši guverner Njujorka Endru Kuomo je bio primoran da podnese ostavku u avgustu posle optužbi za seksualno uznemiravanje. On je sve negirao.

Kris Kuomo nije bio dostupan za komentar.

Voditelj emisije u udarnom terminu na CNN u maju je priznao da je prekršio neka pravila kompanije i da je savetovao svog brata kako da se, sa stanovišta odnosa s javnošću, izbori sa situacijom.

Obavezao se i da neće izveštavati o slučaju svog brata.

CNN je u saopštenju navdeo da, iako razume poziciju Krisa Kuoma i potrebu da porodicu stavi na prvo, a posao na drugo mesto, novi dokumenti postavljaju „ozbiljna pitanja“.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.