Šekler: Fajzerov lek protiv korona virusa je baziran na decenijskim istraživanjima

1
screenshot/tv nova

(Beta) – Lek protiv korona virusa kompanije “Fajzer”, koji je još u eksperimentalnoj fazi a za koji je potpisan ugovor da će se koristiti u Srbiji, sa virusološke tačke gledišta i po principu delovanja je nešto što se jako dugo izučavalo, ništa nije sada otkriveno poslednjih meseci, već se radi o istraživanjima koja su trajala decenijama, izjavio je danas virusolog Milanko Šekler.

Šekler je za televiziju Prva izjavio da se “slaba tačka virusa tražila još od Sarsa 1”, kao i da lek komanije “Fajzer” sprečava da, “kada virus udje u ćeliju pravi delove za sebe za nove viruse”.

“Način na koji ovaj lek deluje je poznat, zna se da je to slaba tačka virusa”, rekao je Šekler i dodao da su istraživanja pokazala da drastično smanjuje mogućnost hospitalizacije.

Prema njegovim rečima, lek protiv kovida-19 pokazao se efikasnim ako počne da se pije prva tri dana od pojave simptoma, najkasnije do petog dana, a u toku je ispitivanje da li mogu da ga preventivno piju oni koji su izloženi zaražavanju.

Šekler je pozvao gradjane da se vakcinišu protiv korona virusa i naveo da “vakcina nema alternativu”.

Lek kompanije “Fajzer” protiv korona virusa čeka odobrenje Uprave za hranu i lekove SAD.

1 KOMENTAR

  1. Ako Sekler kaze tako onda je tako. Coveka sam zvala na institut da ga pitam da li deci od 18 i 19 dam trecu dozu jer verujem u njegovu srucmost i integritet. Jos par njih priznajem kao merodavne, Radovanovica i Radana Stojanovica.

Comments are closed.