Seka Sablić: “Ništa ovde ne može da se reši dok radnička klasa ne izađe na ulicu”

0
Printscreen/YouTube/Al Jazeera Balkans

“Pobuna je delotvorna dokle god osećaš da postoji neka mogućnost i neka moć, a ovakvo tandrkanje već je postalo besmisleno – ništa ne može ovde da se reši dok radnička klasa ne izađe na ulicu”, ocenila je glumica Jelisaveta Seka Sablić.

Ona je, u razgovoru za portal Nezavisnost.org  povodom napada ovdašnje „političke elite“, koja joj zamera navodni manjak patriotizma, istakla da se patriotski osećala još kao dete.

„Patriotizam je kad imaš bol i tugu što zemlja u kojoj živiš grca u lažima. Kad se boriš za nju govoreći i živeći istinu. Patriotizam sam doživela kao sreću kad sam bila pionirka, sa sedam-osam godina, kad smo imali crvene marame i hiljade i hiljade dece je bilo na tom „dočeku“ Josipa Broza Tita. Kad smo mahali… Eto, to osećanje zajedništva i sreće nikad neću zaboraviti“, ukazala je Sablić, a prenosi N1.

Prema njenom mišljenju, glumci treba da se angažuju, ali ne po svaku cenu.

“Dovoljno je da oni imaju jedan zaista iskren, istinit odnos prema svemu tome i uvek će svako imati priliku, spontanu priliku da se angažuje”, ocenila je Jelisaveta Seka Sablić.