Seks simbol devedesetih, glumica Šeron Stoun kaže da su žene u Holivudu dobijale uloge na vrlo sraman način i da su ih šefovi filmskih studija posmatrali kao komad mesa, procenjujući da li dobro izgledaju ili ne. Stounova za portugalsko izdanje magazina Vog kaže da su nju proglasili – neprivlačnom, prenosi Jutarnji list.

„Kad sam počela u ovoj industriji, šefovi studija govorili su svakoj kandidatkinji ‘da bi je’ ili ‘da je ne bi’… procenjujući da li ima dovoljno dobar izgled za ulogu. Sedeli bi za stolom i raspravljali o tome. Mislili su da ga nemam“, rekla je glumica, koja je sa 22 godine debitovala u filmu reditelja Vudija Alena „Sećanja na zvezdanu prašinu“.

Šeron kaže da su žene nepravedno zanemarene u Holivudu i da je sve dominantno potčinjeno muškim idejama.

„Žene nisu predstavljene onakvima kakve zaista jesu. Većinu filmova pišu i režiraju muškarci i snimaju ih na ‘muški’ način. Ne razmišljaju o tome kakve su žene zaista, kako mislimo i kako se osećamo. Zato volim da glumim zavisnice, ludače ili pijanice jer je to jedini način na koji mogu da tolerišem njihovo ponašanje“, objasnila je.

Šeron se na naslovnoj strani pojavila u vrlo provokativnim izdanjima i pokazala da i u 61. godini izgleda odlino: na jednoj naslovnoj strani je u crnom sakou, mrežastim čarapama i štiklama, dok je na drugoj otkrivenih grudi dok leži na vodi. Godine 2001. doživela je težak moždani udar, a lekari su joj davali pet posto šansi da će preživeti. Tokom oporavka, morala je d ui da hoda, da govori, da piše i čita.

Komentar(1)

  1. Dragana B.
    9. maja 2019. 10:04

    Sto se rice Seron ston zaista je u pravu i vezi diskriminacije zena u oblasti filma tj u reziji scenarijima i u opste u ulozi nastanka filma, dok si ni jedan ne moze zamisliti bez zenske uloge!Zalosno je sto je u tu svrhu zena samo bitna kao " meso" i" bez mozga"? O zloupotebama -seksualnom zlostavljanju glumica, da i ne govorimo!....(Sefovi kao akteri)...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.