Šef SZO za Evropu: Reakcija Srbije na drugi pik prvog talasa bila adekvatna, mere dale dobre rezultate

0
Foto: Profimedia

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar razgovarao je putem video-linka sa generalnim direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Evropu dr Hansom Klugeom o epidemiološkoj situaciji u Srbiji u Evropi, kao i zajedničkim aktivnostima u narednom periodu.

Srbija je dobila zvaničan poziv da predsedava velikom konferencijom evropskih država o imunizaciji.

Ministar zdravlja zahvalio je dr Klugeu na dosadašnjoj saradnji i podršci Srbiji i istakao da koronavirus može biti pobeđen samo zajedničkim aktivnostima i saradnjom svih država Evrope, jer virus ne poznaje granice i pogađa sve građane starog kontinenta.  

Dr Kluge je na početku sastanka najpre još jednom istakao zahvalnost predsedniku Vučiću i ministru Lončaru na podršci i sprovođenju prioriteta dogovorenih na sastanku februara ove godine.

Direktor SZO je istakao je da je aktuelna epidemiološka situacija u Srbiji najbolja potvrda efikasnosti primene epidemioloških mera, te da je reakcija Srbije na drugi pik prvog talasa bila pravovremena i adekvatna i da preventivne mere koje su uvedene daju dobre rezultate, preneo je RTS.

Dr Kluge je uputio zvaničan poziv ministru zdravlja Srbije da bude predsedavajući na Konferenciji posvećenoj imunizaciji kojoj će prisustvovati predstavnici 53 zemlje članice SZO Evropa.