Šef američke Nacionalne vazduhoplovne i svemirske administracije (NASA) Bil Nelson veruje da „život u drugim delovima svemira, vrlo verovatno, postoji“.

„Mislim da ćemo dobiti nekakav pokazatelj da tamo negde gore postoji inteligentan život“, poručio je Nelson, gostujući na TV mreži NBC.

Nekadašnji astronaut, a danas šef Nase, ističe da je svemir izuzetno star i veliki – a to su potencijalne razlozi za pronalazak inteligentnog života u galaktičkom prostranstvu.

„Ako imate svemir koji je star 13,5 milijardi godina i koji je toliko veliki, postoji li šansa da se tamo negde nalazi još jedno sunce i planeta s atmosferom poput naše? Ja bih rekao da postoji i mislim da ćemo dobiti nekakav pokazatelj o tome“, navodi Nelson.

On napominje da se Nasa već godinama bavi potragom za životom izvan Zemlje, referirajući se na astrobiološki program.

„Tražimo život na Marsu, na drugim planetama, i pokušavamo da otkrijemo druga sunca koja imaju planete sa gostoljubivom atmosferom“, navodi Nelson.

Ovo nije prvi put da Nelson ističe kako ljudi nisu sami u svemiru, isto je učinio i pre manje od dve sedmice kada je komentarisao izveštaj o NLO koje je Pentagon predao Kongresu, i u kojem je potvrđeno postojanje NLO, iako se o njihovom poreklu i svrsi i dalje apsolutno ništa ne zna.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-495-od-8-jula/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.