Sednica SNS: Odlučuje se o mandataru, Vučić večeras objavljuje i o kome je reč…

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Na današnjoj sednici Srpske napredne stranke trebalo bi da se odlučuje o imenu mandatara za sastav nove Vlade i ministrima iz redova te stranke.

Sednicom u SNS, koja je počela u 17 časova, predsedava Aleksandar Vučić čije je obraćanje, kako je prethodno objavljeno, zakazano u 20 časova na konferenciji za medije u Palati Srbija. Kako prenosi N1, postoji mogućnost da se Vučić iz sedišta SNS obrati u 18 časova i 30 minuta, ali ta informacija nije zvanično potvrđena.

Pretpostavlja se, kako je javila reporterka N1, da će javnost saznati i ko će biti koalicioni partner SNS-a u novoj vladi.

Agencija Beta je prethodno javila da je u sedište stranke na Novom Beogradu stigao Aleksandar Vučić, a pre njega i visoki funkcioneri i članovi  stranke Ana Brnabić, Zorana Mihajlović, Marija Obradović, Goran Knežević, Irena Vujović, Goran Vesić, Boško Ničić, Biljana Popović Ivković, Marko Đurić, Aleksandar Martinović, Zoran Đorđević i drugi. Pred sam početak sednice u sedište stranke stigli su Nebojša Stefanović, Radomir Nikolić, Jadranka Joksimović, Igor Mirović i Milenko Jovanov.

U Srbiji su 21. juna održani izbori na kojima je SNS odnela ubedljivu pobedu, odnosno osvojila 188 mandata ili dve trećine mesta u parlamentu.