Sednica Skupštine: Prekinuto čitanje imena kandidata za predsednike sudova

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Na sednici Skupštine Srbije predstavnica Državnog veća tužilaca (DVT) Tatjana Lagumdžija je danas, sat vremena posle početka rasprave, obrazložila predlog koji poslanici danas razmatraju.

Ona je rekla da je nakon sprovedenih izbora za članove Visokog saveta sudstva DVT predložio tužioce Branka Stamenkovića, Milana Tkalca, Tanju Vukićević, Borisa Pavlovića, Predraga Milovanovića i Branislavu Inić Jašarević.

Lagumdžija je dodala da je reč o karijernim tužiocima koji uživaju visok lični i profesionalni ugled.

Izborni član Visokog saveta sudstva Aleksandar Pantić obrazložio je predloge za više predsednika sudova i rekao da je sprovedena procedura, da su svi kandidati prošli nekoliko krugova ocena i da su za predsednike sudova predloženi najbolji kandidati.

Pantić je rekao da poslanici imaju biografije predloženih, ali je probao da obavesti javnost o imenima kandidata za predsednike sudova širom Srbije.

Posle nekoliko pročitanih imena, predsedavajući Vladimir Orlić ga je prekinuo i sugerisao mu da to ne radi, da poslanici imaju materijale i da nije potrebno da javnost čuje o kojim je kandidatima reč.

Poslanici su nastavili raspravu o kadrovskim rešenjima, u kojoj uglavnom govore o stanju u pravosudju uopšteno, a ne o tačkama dnevnog reda.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500