Sednica Skupštine Beograda: Ko će biti novi direktori javnih preduzeća…?

0
Printscreen/YouTube/ Telegraf.rs TV

(Beta) – Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za danas sednicu na kojoj će se odlučivati  o rezrešenjima i imenovanjima direktora i v. d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad, kao i razrešenjima i imenovanjima članova upravnih i nadzornih odbora i članova školskih odbora u nekoliko osnovnih škola.

“Na dnevnom redu naći će se i Predlog odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JKP Infostan tehnologije”, naveli su iz Skupštine grada.

Odbornici će, takođe,  odlučivati o davanju saglasnosti na rebalans programa poslovanja za 2021. godinu za GSP Beograd i JKP Parking servis, kao i na Statut Apotekarske ustanove – Apoteka Beograd i o dopuni Statuta Javnog preduzeća  Beogradska tvrđava.

Skupština će razmatrati i predloge izmene i dopune planova detaljne regulacije šireg područja uz Ulicu vojvode Stepe, Predlog plana detaljne regulacije za deo Orlovskog naselja u Mirijevu i Predlog plana detaljne regulacije za kompleks West 65.

“Odlučivaće se o predlogu Odluke o nefakturisanju zakupnine zakupcima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost u poslovnim prostorima nad kojima grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja. Razmatraće se i o predlogu Odluke o izmenama i dopunama Odluke o taksi prevozu”, navodi se u saopštenju.

Tačke predloženog dnevnog reda su i Izveštaj o stepenu realizacije Programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za period od 1. januara do 31. decembra 2020. i Izveštaj o radu gradskog Pravobranilaštva grada  za isti period.