Sednica Kriznog štaba sutra u 12h zbog nepovoljne epidemiološke situacije u Beogradu i stanja u školama

1
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Zbog alarmantne situacije i dramatičnog povećanja broja novozaraženih koronavirusom poslednjih dana, sutra u 12 časova biće održana sednica Kriznog štaba za borbu protiv COVID-19.

“Dugo se nismo sastajali u Kriznom štabu i to bi trebalo da se promeni”, rekao je danas dr Predrag Kon gostujući na TV Pinku.

Na dnevnom redu će se naći nekoliko trenutno najaktuelnijih tema poput alarmantnog stanja u Beogradu gde se beleži više od 1.000 novozaraženih svakog dana, a razmatraće se i predlog dan bude produžen jesenji mini raspust za učenike osnovnih škola.

“U osnovnim školama ozbiljno razmišljamo o tome da bi bilo korisno da se produži raspust. Sistem je napravljen tako da ne mora da se skraćuje nastava, ali kad već dajete raspust, smisleno je da se on produži”, objasnio je danas dr Kon.

Podsetimo, po školskom kalendaru planiran je mini jesenji raspust od pet dana za učenike osnovnih škola, od 11. do 15. novembra, ali ne i za đake srednjih škola.

Zavisno od današnjih rezultata, ukoliko se potvrdi dalji rast broja novozaraženih u čitavoj Srbiji, te daljem ubrzanom punjenju bolnica, nije isključeno ni da budu predložene i uvedene neke nove mere, bilo na lokalnom nivou ili u celoj Srbiji.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

1 KOMENTAR

  1. Kad god neko postavi pitanje vrtica svi politicare odmah predju na drugo ko je kriv i ko nepostuje mere i to svi odreda. Pa kriv je onaj koji je dozvolio da po grupama bude po 30. i vise dece bez maski u zatvorenom prostoru. Kakvi kafici, klubovi itd. Koliko je takvih danas neodgovornih, sve je ovo zbog vrtica deca mozda teze neoboljevaju ali idu kuci i prenose li prenose. Opametite se vise.

Comments are closed.