Sednica Kriznog štaba: “Neće biti zatvaranja Beograda, od ovog vikenda pojačana kontrola i u javnom prevozu…”

0
Foto: Profimedia

Od 111 pozitivnih na koronavirus juče u Srbiji, u Beogradu je bilo zabeleženo 43 novozaraženih. Posle današnje sednice beogradskog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 rečeno je da neće biti zatvaranja glavnog grada.

“Molim vas da sada ne upropastimo sve ono dobro što smo učinili prethodnih meseci, kada je Srbija bila, a i danas je jedna od zemalja s najmanje novozaraženih u Evropi”, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić nakon sednice.

On je istakao i da neće biti zatvaranja Beograda.

“O tome se ne raspravlja, niti je ta tema na dnevnom redu”, rekao je Vesić.

Krizni štab je podsetio građane da je 1. oktobra počela vakcinacija protiv sezonskog gripa i da vakcine, kojih ima dovoljno za sve, mogu besplatno da se prime u svim domovima zdravlja.

Od ovog vikenda, rekao je Vesić, biće pojačane kontrole primene epidemioloških mera od strane zajedničkih patrola komunalne milicije, republičkih sanitarnih inspektora i MUP.

“Posebno će biti kontrolisan javni prevoz. Ipak, nema te policije koja može da kontroliše svaki autobus, svaku radnju ili restoran. Dakle, moramo sami da se kontrolišemo odnosno da čuvamo i sebe i druge”, rekao je Vesić, a preneo B92.