Sednica Kriznog štaba: Dozvoljena proslava Nove godine, kovid propusnice ostaju na snazi…

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Na sednici Kriznog štaba za sprečavanje zaraze kovid-19 uoči dočeka Nove godine, ujedno i prvom zasedanju otkako je u Srbiji zabeležen slučaj omikron soja koronavirusa, odlučeno je da se proslave za predstojeće praznike dozvole, te da mere – ostanu iste.

To je saopšteno danas nakon sednice Kriznog štaba.

„Epidemiološka situacija stabilna poslednjih nedelja i stopa je među najnižima u Evropi. Ono što se pokazala kao ispravna odluka sa poslednje sednice Kriznog štaba je da raspust nije počeo ranije i da se u školama zadržala dobra epidemiološka situacija. Ovaj period slava i proslava evo već treću godinu redom pričamo da moramo biti svesni da je virus tu i da je omikron tu koji se znatno brže širi“, rekla je dr Kisić novinarima.

Ona je dodala da su “kovid propusnice dale značajne rezultate i pored ograničenog broja inspketora”.

“Oni vredno i marljivo rade, aplikacija će početi sa radom koja će sa većom verovatnoćom moći da vrši obuhvatniji nadzor. Moći će da se otkriju i plagijati koji su postojali kada su u pitanju kovid propusnice jer su nažalost neki građani imali takve vrste sertifikata”, rekla je ministarka.

“Ovde nema ni prve ni druge strane, svi smo na jednoj strani, a virus na drugoj. Jedino sa Razmatrana je epidemiološka situacija. Sagledavajući sve, ovo je zajednički zaključak. U interesu svakog od nas je da sačuvamo zdravlje i okolinu”, dodala je ona.

Navela je da će se sledeći sastank Kriznog štaba održati odmah posle Nove godine.